ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Στην ενδοχώρα της Κέρκυρας βρίσκεται η Λευκίμη, σε μια περιοχή που είναι σαφώς φτωχότερη απ’ τις τουριστικές περιοχές του νησιού, οι οποίες σφύζουν από ευρώ που αφήνουν απλόχερα οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί.
Για τους κατοίκους της Λευκίμης δεν έφτανε μόνο ότι έχουν ξεχαστεί από τις τοπικές αρχές, αλλά ήρθε και η απόφαση του κράτους να δημιουργήσει ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) στην περιοχή, για να “εξυπηρετηθεί” όλη η Κέρκυρα.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για να κατασκευαστούν ΧΥΤΑ θα πρέπει να τηρούνται οι εξής όροι:
1) Σύμφωνα με την Ε.Ε. ο ΧΥΤΑ θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον 1500μ από την πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή. Όρος που δεν ισχύει στην περίπτωση της Λευκίμης καθώς η περιοχή που επιλέχθηκε είναι ήδη κατοικημένη.
2) Ο ΧΥΤΑ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να βρίσκεται σε επαφή με τον υδροφόρο ορίζοντα γιατί κάτι τέτοιο θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία. Όσον αφορά τις εκσκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή παρατηρήθηκε πηγαία ανάβλυση υδάτων, με αποτέλεσμα το σχηματισμό λίμνης βάθους 2μ. Έγινε προσπάθεια απάντλησης των υδάτων που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των λιμναζόντων υδάτων. Είναι προφανές ότι στη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν υπόγεια ύδατα και είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο υδροφόρος ορίζοντας θα επιμολυνθεί απ’ την κατασκευή του ΧΥΤΑ..
Απ’ την πρώτη στιγμή οι κάτοικοι της Λευκίμης ,αλλά και γενικότερα όλης της νότιας πλευράς του νησιού, αντέδρασαν στα σχέδια τον τοπικών αρχών και του κράτους, οργανώνοντας συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στον ΧΥΤΑ. Έτσι στις 29 Μαΐου πολλές διμοιρίες ΜΑΤ με τη συνδρομή εισαγγελέα, προσπάθησαν να εγκαταστήσουν τον εργολάβο για να ξεκινήσουν οι εργασίες, απέναντι τους όμως βρήκαν τους κατοίκους των γύρω περιοχών.
Τα ΜΑΤ δεν άργησαν και πολύ να δείξουν ποιος είναι ο λόγος ύπαρξής τους και επιτέθηκαν ξυλοκοπώντας και συλλαμβάνοντας διαδηλωτές. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν μια γυναίκα 43 χρονών να μεταφερθεί στην εντατική του νοσοκομείου της Κέρκυρας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου μετά από δυο μέρες εξέπνευσε. Ένα ακόμη παιδί 16 χρονών υπέστη κακώσεις της σπονδυλικής στήλης με προσωρινή παράλυση στα κάτω άκρα, ενώ και άλλοι κάτοικοι της περιοχής διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρότερα τραύματα . Αξίζει να αναφέρουμε και τη σύλληψη ενός δεκατριάχρονου παιδιού.
Δεν έφτανε η βαρβαρότητα των μπάτσων, ήρθε και η “επίσημη” εκδοχή να ολοκληρώσει το έργο των δολοφόνων και να στοχοποιήσει το κίνημα. Σύμφωνα μ’ αυτήν πρόκειται για ατύχημα που προκλήθηκε όταν το παπάκι που οδηγούσε ο 16χρονος γλίστρησε στα λάδια που είχαν ρίξει στο οδόστρωμα οι κάτοικοι, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα τη γυναίκα. Με βάση την εκδοχή της αστυνομίας και με τη συνδρομή της δικαστικής υποκρισίας, διώκεται ο 16χρονος σοβαρά τραυματισμένος οδηγός .
Αντίθετα, οι μαρτυρίες όλων των συγκεντρωμένων αποδεικνύουν πως η αλήθεια απέχει πολύ απ’ αυτή την εκδοχή. Το συγκεκριμένο σημείο απέχει τουλάχιστον 500 μέτρα από τα σημεία των οδοφραγμάτων και δεν υπήρχαν πουθενά λάδια . Το συμβάν έγινε ως εξής: ο 16χρονος πήγε να περάσει με το μηχανάκι και τα ματ τον ξυλοκόπησαν με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω στην άτυχη γυναίκα.
Τις επόμενες μέρες οι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή και στις 5 Ιουνίου αποκλείουν το δημαρχείο της Λευκίμης.
Τα αιτήματα τους είναι :
1) Να παραιτηθεί ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο.
2) Να φύγουν τα ματ από την Λευκίμη.
3) Να σταματήσει η κατασκευή του ΧΥΤΑ μιας που δεν τηρεί τις προδιαγραφές.
4) Να σταματήσουν οι διώξεις
5) Να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Κινήσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν και σε διάφορες άλλες πόλεις του ελλαδικού χώρου. Το κίνημα των κατοίκων της Λευκίμης είναι άλλο ένα δείγμα της καταστολής που δέχονται διάφορες τοπικές κινήσεις δράσης, που θα είχε περάσει στα “ψιλά” αν δεν υπήρχε μια νεκρή.
Στην κοινωνία του φαίνεσθαι δε χωράνε σκουπίδια σε περιοχές που το χρήμα ρέει άφθονο. Γι’ αυτό η κυριαρχία επιλέγει να τα ξεράσει σε περιοχές που δεν παρουσιάζουν οικονομικό ενδιαφέρον, υποβαθμίζοντας κι άλλο τις ζωές των κατοίκων και καταστρέφοντας το περιβάλλον.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA (μαύρο ρόδο) ΙΟΥΝΗΣ ’08