Κινηματογραφικές Τρίτες στην Rosa Nera: Μια Γυναίκα Εξομολογείται, (A woman under the influence, 1974) με την Τζίνα Ρόουλαντς

Αυτή την εβδομάδα στις Κινηματογραφικές Τρίτες στην Κατάληψη Rosa Nera, προβάλλεται η ταινία Μια Γυναίκα Εξομολογείται (A woman under the influence, 1974) του Τζων Κασσαβέτης.
Η ταινία αποτελεί ένα πρωτοποριακό (και όχι μόνο για την εποχή της) κριτικό και ρεαλιστικό βλέμμα πάνω στην κρίση και την παθολογία των προσδοκιών, των ρόλων και των αξιών στην οικογένεια της βιομηχανικής κοινωνίας. Μέσα από την ιστορία και τα βιωματικά σπαράγματα μιας γυναίκας που προσπαθεί να αντισταθεί στην κατάρρευση και τις παγίδες των κοινωνικών συμβάσεων.
Πρόκειται για μια εμβληματική ταινία της δεκαετίας του ΄70. Αρχικά, για τον ανεξάρτητο τρόπο παραγωγής και διανομής της. Κυρίως όμως για την συγκλονιστική παρουσία της σπουδαίας Τζίνα Ρόουλαντς: Mιας από τις σημαντικότερες ηθοποιούς, διεθνώς και όχι μόνο του δυτικού κινηματογράφου (η Τζίνα Ρόουλαντς έφυγε πρόσφατα, αυτό τον Αύγουστο, από την ζωή) και η οποία στην συγκεκριμένη ταινία μας χαρίζει μια αξεπέραστη ερμηνεία.
Την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 9.30 μ.μ. (αυστηρά), στην Αυλή της Κατάληψης Ρόζα Νέρα.