Εκδήλωση: Αγώνες ενάντια στις ανεμογεννήτριες στην Κρήτη.

Η Κρήτη αντιμετωπίζει μια έντονη επίθεση από μεγάλες επιχειρήσεις που τη βλέπουν ως επενδυτική ευκαιρία, μετατρέποντάς τη σε ένα τεράστιο εργοτάξιο. Αυτός ο μετασχηματισμός επηρεάζει την παραγωγική βάση του νησιού, την φυσική του ομορφιά, την τοπική οικονομία και τις χρήσεις γης.

 

Η προσπάθεια να μετατραπεί η Κρήτη σε ενεργειακό κέντρο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του νησιού. Το μέλλον προβλέπει πολλές διεθνείς ενεργειακές συνδέσεις και τοπικά έργα, όπως ανεμογεννήτριες στα βουνά και εξορύξεις στη θάλασσα, φωτοβολταϊκά πάρκα σε αγροτικές εκτάσεις, εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας και νέο δίκτυο υψηλής τάσης.

 

Οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτή την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, καθώς γνωρίζουμε ότι τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι και κοινωνικά ζητήματα. Οργανωνόμαστε σε όλα τα μέτωπα αφού η χωρίς όρια ανάπτυξη θα καταστρέψει την Κρήτη.

 

Όλα τα έργα αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου και δεν τα βλέπουμε αποσπασματικά, όμως σήμερα επιλέγουμε να ξεκινήσουμε από την εγκατάσταση βαπε στη Κρήτη η οποία είναι και προπομπός των επόμενων έργων (καλώδια υψηλής τάσης , ενεργειακή εκμετάλλευση νερών, εξορύξεις).

 

Το να ζούμε σε ένα όμορφο και υγιές περιβάλλον (φυσικό και κοινωνικό) δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα των κυβερνώντων. Από την κρίση οι μάσκες έχουν πέσει. Εφαρμόζεται άγρια καταστολή σε όσους και όσες υπερασπίζονται τα αυτονόητα: τη φύση, την κοινωνική ευημερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ακόμα μια φορά στο όνομα της ανάπτυξης (της κυριαρχίας!), γίνονται τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της κοινωνίας. Η μόνη αξία που διέπει την καταστροφή της σφακιανής μαδάρας, της θάλασσας πέριξ της γαύδου και πόσων άλλων τόπων που δεν χωράνε σε μια κόλα χαρτί, δεν είναι η αναβάθμιση της ζωής μας. Είναι η αναβάθμιση των τραπεζικών λογαριασμών των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών και των ντόπιων εργολάβων-καναλαρχών.

Απέναντι σε αυτή τη λεηλασία, προτάσσουμε την αγωνιστικότητα και την αντίσταση. Απέναντι στην καταστολή και το φόβο, προτάσσουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Καλούμε όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια του νησιού να έρθουν ώστε να συναντηθούμε, να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε την συνέχεια των αγώνων από κοινού.

Αύριο, Τρίτη 25/6 στα πλαίσια των 20 χρόνων ύπαρξης της κατάληψης Rosa Nera

 

Θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-συζήτηση :

 

«Οι αγώνες ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Κρήτης»

 

Σας περιμένουμε από τις 20:00

 

Κατάληψη Rosa Nera