Για τα 20 χρόνια της Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ

Ευχαριστούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους της Κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ!

* Για την φιλοξενία, την συντροφικότητα και την φροντίδα στην πρόσκληση (και) προς την Κατάληψη Rosa Nera στις εκδηλώσεις της ‘Φάμπρικας’.

* Για την οργάνωση ώστε να γίνει εφικτή η μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων από συλλογικότητες, καταλήψεις και άλλα εγχειρήματα: εκδοτικά, τέχνης και πολιτικής, στο πλαίσιο των γενεθλίων της Υφανέτ.

* Για τις πολύωρες, επίμονες και συγκροτημένες, συζητήσεις με τις υπόλοιπες Καταλήψεις που βρέθηκαν να συζητάνε την διαφορετική συλλογική τους εμπειρία, τις αγωνίες και τις δυνατότητες τους, ερχόμενες στην Θεσσαλονίκη από διαφορετικούς κοινωνικούς κόσμους, πόλεις και γειτονιές.

Η Υφανέτ, ένα πρώην εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, ιστορικής σημασίας για την εργατική ιστορία της Τούμπας, έχει πλέον μεταμορφωθεί από την ανθρώπινη συλλογική εργασία δύο ολόκληρων δεκαετιών. Μέσα στα σπλάχνα του βιομηχανικού κήτους δημιουργήθηκε ένα αυτο/οργανωμένο κοινωνικό κέντρο αγώνων αλληλεγγύης, αντιεμπορευματικών σχέσεων και συναντήσεων πολιτικής, τέχνης, παραγωγής αξιών χρήσης και νοήματος ενάντια στον καπιταλισμό, την πατριαρχία και τον εθνικισμό.

Φέτος η Υφανέτ γίνεται 20 χρονών.
Όπως και η Ρόζα Νέρα. Της ευχόμαστε χρόνια πολλά αγωνιστικά και ασυμβίβαστα! Άλλωστε, τα πρώτα 20 χρόνια είναι μόνο η αρχή…

https://rosanera.squat.gr/