Κάλεσμα στην πορεία για την μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη του “73 και για την συνέχεια των κοινωνικών αγώνων.

Κατάληψη Rosa Nera: Κάλεσμα στην πορεία για την μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη του “73 και για την συνέχεια των κοινωνικών αγώνων.

Από τον Νοέμβρη του ΄73 το σύνθημα μας είναι «Κάτω Η Εξουσία».

Ενάντια στην εξουσία και τις δολοφονίες που συνεχίζονται κατά των καταπιεσμένων, των εξεγερμένων, των μεταναστών, των Ρομά.

Η αστυνομία συνεχίζει να δολοφονεί απροκάλυπτα. Πριν λίγες μέρες, στις 11 Νοέμβρη η αστυνομική δολοφονία του 17χρονου Ρομ Χρήστου Μιχαλόπουλου έρχεται ως η ρατσιστική κρατική συνέχεια της φονικής διαχείρισης που είδαμε και στις εκτελέσεις του 18χρονου ρομ Νίκου Σαμπάνη τον Οκτώβριο του 2021 και του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη τον Δεκέμβριο του 2022.

Αστυνομία και στρατός σημαίνει δολοφονίες, χούντες και πολέμοι. Στην Σάμο, στην Μυτιλήνη , την Γάζα, την Δαμασκό, ο πόλεμος τους είναι παντού και ο εχθρός μας είναι εδώ.

Και αυτή την 17 Νοέμβρη, κατεβαίνουμε στο δρόμο. Για τα παραπάνω αλλά και για την υπεράσπιση της ιστορικής και της ταξικής μνήμης: Για να θυμίσουμε στα «Παπαδοπουλάκια» πως εκτός του ότι αντιστεκόμαστε στον ταξικό κόσμο των αφεντικών, είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε και κάθε προσπάθεια τους να κατρακυλήσουμε σε ακόμα πιο βάρβαρες συνθήκες.

Γιατί, στην επικράτεια της λήθης, εμείς δεν θα ξεχάσουμε τα αδέρφια μας: τις γυναίκες και τους άντρες στις γειτονιές μας που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στη δικτατορία, όπως και τους ανθρώπους μας, «κοντινούς» και «μακρινούς», που βασανίστηκαν από τη χούντα χωρίς να εξαργυρώσουν την αντίστασή τους ούτε να προδώσουν τους αγώνες τους.

Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς της εξέγερσης του Νοέμβρη, όπως δεν ξεχνάμε τους νεκρούς από αστυνομικά πυρά μετά το τέλος της δικτατορίας. Κουμής, Κανελοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η Ελ.Ας.

Καλούμε στην πορεία μνήμης και συνέχειας των μηνυμάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, Παρασκευή 17 Νοέμβρη στην Πλατεία Αγοράς, στις 18:00

Κατάληψη Rosa Nera