Rosa Nera: Έναρξη Καμπάνιας Αλληλεγγύης στις πλημμυροπαθείς κοινότητες της Θεσσαλίας.

Χθες το βράδυ στην Κατάληψη Rosa Nera, για την αλληλεγγύη, την αυτο/οργάνωση, την συνάντηση των ανθρώπων χωρίς αντίτιμα και την ελεύθερη πρόσβαση στην τέχνη.
Σε μια – γεμάτη από αλληλέγγυους ανθρώπους – αυλή των Ρόδων, ξεκίνησε η καμπάνια της Κατάληψης Rosa Nera για την οικονομική, υλικοτεχνική και πολιτική ενίσχυση των Πρωτοβουλιών Αλληλεγγύης στις πλημμυροπαθείς κοινότητες της Θεσσαλίας.
Ευχαριστούμε τους Double Trouble, τον Βασίλη Σπυρόπουλο και τον Blue John για την υποστήριξη της καμπάνιας και την υπέροχη συναυλία και το ταξίδι «…στα τραγούδια που γεννήθηκαν, περισσότερο από έναν αιώνα πριν, στο Δέλτα του Μισισιπή και στο Μέμφις και ταξίδεψαν αργότερα στο Σικάγο και το βιομηχανικό Ντιτρόιτ, τα μπλουζ ξεκίνησαν για να εκφράσουν οι έγχρωμοι απόγονοι των δούλων της Αμερικής τα πάθη τους και τις ταξικές και ερωτικές τους ιστορίες και δημιούργησαν ένα οικουμενικό συναισθηματικό λεξιλόγιο που επηρέασε όλες τις μουσικές συναντήσεις και συνεχίζει να δημιουργεί απρόβλεπτους μουσικούς δρόμους… »
Η Καμπάνια από την Κατάληψη Rosa Nera για την υποστήριξη των πλημμυροπαθών κοινοτήτων στην Θεσσαλία και των δικτύων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, θα ανανεώνει τις δράσεις της σε συννενόηση με τις Πρωτοβουλίες στην Θεσσαλία και τις ανάγκες που προκύπτουν στην περιοχή.
Δευτέρα ως Κυριακή, από τις 18:00 έως τις 20:00 συλλέγονται είδη ανάγκης στην Ρόζα, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν.
Αυτή την εβδομάδα (10 με 15 Οκτώβρη): Nερά, Κρεμοσάπουνο, Γραφική Ύλη, Αντισηπτικά, Αφρόλουτρο, Αντικουνουπικά, Γάντια & Μάσκες, Χλωρίνες, Μεταλλικές Σκούπες, Απορρυπαντικά, Φαράσια, Φτυάρια, Σφουγγάρια, Πανιά, Σακούλες αντοχής.
Σάββατο 14/10 στις 19:00, Εγκληματική Κρίση: Kοινωνική αυτο/οργάνωση απέναντι στην κρατική διαχείριση. Συζήτηση και τηλεφωνική Παρέμβαση από Συλλογικότητες Αλληλεγγύης στην Θεσσαλία. (Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλος)