Για την έκθεση Το Ζωντανό Δάσος, KAWSAKSACHA, του Βαγγέλη Δασκαλάκη.

Από Το ζωντανό δάσος – Εγκαίνια έκθεσης Φωτογραφίας KAWSAKSACHA -του Βαγγέλη Δασκαλάκη, o oποίος μέσα από μία ακούραστη αφήγηση μας μετέφερε – μέσα από τις εικόνες και τα βιώματα των ταξιδιών του στα τροπικά δάση της Αμαζονίας του Εκουαδόρ – στους νικηφόρους αγώνες και την κοινωνική ζωή των ιθαγενών Sarayaku της φυλής Kichwa.
Οι φωτογραφίες, ποτισμένες στα χρώματα της Αμαζονίας, συχνά προκύπτουν ως αυθόρμητα γεγονότα όπως μια τυχαία συνάντηση με ένα παιδί που γυρίζει χαράματα από το νυχτερινό κηνύγι στο τροπικό δάσος.
Και άλλοτε αποτελούν ευαίσθητα και γεμάτα σεβασμό ολόσωμα πορτραίτα, αμοιβαία σκηνοθετημένα μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον.
Όπως το πορτρέτο στο οποίο συναντάμε το έντονο βλέμμα της Λόιζας. Μιας γυναίκας 104 χρονών που συμμετείχε στις μεγάλες πορείες χιλιομέτρων, χιλιάδων ανθρώπων, ενάντια στην εκμετάλλευση από τις αργεντίνικες εταιρείες της Αμαζονίας, αυτού του τόσο κρίσιμου πνεύμονα του πλανήτη.
Αυτά και πολλά άλλα, μοιράστηκε με τις εικόνες και την αφήγηση του ο Βαγγέλης Δασκαλάκης, σε μια έκθεση που κυριαρχεί η οργανική σχέση του ανθρώπου με το δάσος, αλλά και η ματιά του ανθρώπου που έζησε και συνδέθηκε οργανικά με τα προβλήματα, τις αγωνίες, τις αντινομίες και τα δράματα των ανθρώπων της κοινότητας των Sarayaku.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή τα απογεύματα σε όλη την διάρκεια των δράσεων για τα 19 Χρόνια Κατάληψη Rosa Nera – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων των Γενεθλίων και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουλίου.
περισσότερα για την έκθεση και εδώ: https://rosanera.squat.gr/…/kawsaksacha-%cf%84%ce%bf…/