Για την υποθεση Μανώλη Αφράτη: open jam οικονομικής ενίσχυσης

Το Σάββατο από τις 18:00 ερχόμαστε με τα μουσικά μας όργανα για να περάσουμε όμορφα παίζοντας μουσικές και βλέποντας το ηλιοβασίλεμα λιγο πιο μετά. Μπύρες και άλλα αναλαμβάνουμε εμείς και τα έσοδα θα πάνε στην οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα της οικογένειας του Μ. Αφράτη, θύμα εργοδοτικής δολοφονίας στο Ρέθυμνο.

Ο Μανώλης Αφράτης οδηγούσε με ευθύνη της εταιρείας «ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΗ ΑΜΑΡΙΟΥ Α.Ε.», ένα φορτηγό-φονιά εντελώς ακατάλληλο για τον δρόμο και με θανατηφόρες τροποποιήσεις – όπως τεκμηριώνεται στη μελέτη εμπειρογνωμόνων.

Προκειμένου λοιπόν να γλιτώσει η εταιρεία το κόστος στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας, ένας εργάτης οδηγήθηκε στον θάνατο στις 21 Μάη 2020 ενώ –όπως συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις– επιχειρείται από μια μερίδα τοπικών παραγόντων στο Ρέθυμνο η απαλλαγή της εργοδοσίας από τις ευθύνες της. Αυτές τις μέρες δίνεται ένας σημαντικός νομικός αγώνας από την οικογένεια του νεκρού εργάτη, ένας αγώνας που πρέπει να στηριχτεί από όλες και όλους μας ενάντια στις εργοδοτικές δολοφονίες. (https://rosanera.squat.gr/2023/04/27/1η-μάη-δίψα-για-ζωή-όχι-μιζέρια-εκλογικ/)

Στις 21:00 θα κάνουμε ένα διάλειμμα για να παρακολουθήσουμε το θεατρικό “HANJIO” που θα παίζει στο θεατράκι της Ρόζας. Τα λέμε το Σάββατο!

Καλέσματα για την υποθεση Μανώλη Αφράτη

–το δικαστήριο γιαντην υποθεση ειναι στις 1 Ιούνη ώρα 9 π.μ., στα δικαστήρια Ρεθύμνου.

—Παρασκευή 12 Μάη 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Αγνωστου Στρατιωτη στο Ρέθυμνο, συναυλια οικονομικης ενίσχυσης για την υποθεση και τον νομικό αγώνα.