Κάλεσμα Συντονιστικού Πρωτοβουλίας για την Τέχνη και τον Πολιτισμό Χανίων.

Κάλεσμα Συντονιστικού Πρωτοβουλίας για την Τέχνη και τον Πολιτισμό Χανίων.

Στη Συνέλευση της Πρωτοβουλίας για την Τέχνη και για τον Πολιτισμό Χανίων το Σάββατο (11/03/2023) αποφασίστηκε να γίνει ανοιχτό κάλεσμα για συνδιοργάνωση δύο Δράσεων εντός των επόμενων μηνών. Καλούμε, λοιπόν, σε ανοιχτό συντονιστικό την Τρίτη(14/03), ώρα 20.00 το βράδυ στην αίθουσα προβολών της Rosa Nera. Προτείνουμε στις ομάδες να συμμετέχετε με τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο για την υλοποίηση των παρακάτω προτάσεων.

α) 20 Μάρτη. Η κάθε συλλογικότητα προτρέπεται να αναλάβει κάποια δραστηριότητα που -μεταξύ άλλων – θα προπαγανδίζει το γεγονός που αναφέρεται παρακάτω. Προτεινόμενος χώρος πλατεία Κατεχάκη (μπροστά απο το ΚΑΜ).

β) Ένα κεντρικό γεγονός που μπορεί να αποτυπώνεται ως Μονοήμερο ή και Διήμερο Φεστιβάλ 29 –30 Απρίλη (προοικονομία της 1ης Μαίου). Ένα φεστιβάλ για την Ορατότητα των Δικαιωμάτων των Καλλιτεχνών κατά μήκος της οδού Χάληδων για το οποίο καλούμε από τώρα τις ομάδες και τα άτομα που δραστηριοποιούνται στον καλλιτεχνικό χώρο να συμμετάσχουν με όποιο τρόπο θέλουν διατηρώντας την αυτονομία τους ως προς το τι θέλουν να πουν για τα ζητήματα που αφορούν τη μεθοδευμένη υποτίμηση των καλλιτεχνών.

Ενωμένοι δημιουργούμε γέφυρες, οι Τέχνες μας είναι το όχημά μας!
Όχι στην υποτίμηση των Πτυχίων και των Επαγγελματικών μας Δικαιωμάτων!

Πρωτοβουλία Χανίων για την Τέχνη και για τον Πολιτισμό

* Εικόνες από δράσεις στην απεργία της 8ης Μάρτη από το Κάλεσμα Πρωτοβουλίας Χανίων για την Τέχνη και τον Πολιτισμό.