Rosa Nera: κάλεσμα για τις 6 Δεκέμβρη

Για τις εξεγέρσεις του μέλλοντος

Στις 6 Δεκέμβρη του 2008 δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια. Το ίδιο βράδυ ξέσπασε μια οργισμένη εξέγερση που κράτησε εβδομάδες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Χιλιάδες άνθρωποι συγκρούστηκαν με την αστυνομία και διαδήλωσαν ενάντια στην καταστολή-δεκανίκι της υφαρπαγής των κοινωνικών κατακτήσεων και της όξυνσης των οικονομικών ανισοτήτων.

Παράλληλα, αρθρώθηκε συμπαγής λόγος ενάντια στην εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής, άνθισαν αμεσοδημοκρατικές συνελεύσεις σε σχολεία, σχολές, γειτονιές, κατειλημμένους χώρους και αναδύθηκαν πρωτοποριακές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες και ομάδες.

14 χρόνια μετά οι λόγοι που προκάλεσαν την εξέγερση όχι μόνο δεν έχουν εξαλειφθεί αλλά έχουν επιταθεί, με τις συνεχείς οικονομικές, υγειονομικές, πολεμικές κρίσεις που οδηγούν σε ύφεση, ακρίβεια, ακραία φτωχοποίηση. Το δεξιό κόμμα με τα στελέχη-φασίστες που μας κυβερνά επιδίδεται σ’ ένα κρεσέντο αντικοινωνικών και αντεργατικών νόμων και πρακτικών με έρεισμα την αστυνομοκρατία. Η άλογη διαχείριση της πανδημίας από το κράτος στηρίχτηκε στις χιλιάδες προσλήψεις μπάτσων και στην επιβολή προστίμων με βάση το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Οι εντεινόμενες επιθέσεις στους πολιτικούς χώρους και στις καταλήψεις απαντούν στα ακροδεξιά αντανακλαστικά του ακροατηρίου και μέρους των ψηφοφόρων της κυβέρνησης. Με την καταστολή της αστυνομίας επιχειρούν να φτιάξουν σταθμό μετρό στα Εξάρχεια στρεφόμενοι ενάντια στους κατοίκους, με τα ΜΑΤ καταπνίγουν κάθε φωνή αντίδρασης ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος που επιφέρει το φύτεμα ανεμογεννητριών στα βουνά (λ.χ. Πίνδος, Άγραφα). Στρατός και λιμενόμπατσοι πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο και στον Έβρο. Μπάτσοι βιάζουν σε αστυνομικά τμήματα, κακοποιούν σε δημόσια θέα, υβρίζουν και ξυλοκοπούν πολίτες, χαίροντας ατιμωρησίας από το πολιτικό καθεστώς και τα δικαστικά του εξαπτέρυγα.
Παιδοβιαστές, βιαστές και λοιπά κατακάθια κυκλοφορούν ανάμεσά μας, αθωωμένοι από τη μήτρα του κράτους που γεννά εγκληματικές αυθαιρεσίες. Ο Κορκονέας είναι και πάλι ελεύθερος, καθώς του αναγνωρίστηκε ανερυθρίαστα το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε στο δρόμο και αυτόν τον Δεκέμβρη. Μέχρι την κατάργηση της αστυνομίας, του στρατού και του κράτους, για την ανθρωπιά, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια.

Οι εξεγέρσεις είναι εικόνα από το μέλλον..!
Συγκέντρωση 6 Δεκ | 18:00 πλ. Αγοράς

Κατάληψη Rosa Nera