Να σταματήσουμε όλα τα κρατικά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης μετακίνησης και της ανθρώπινης ζωής.

Η 4χρονη σύρια προσφύγισσα Nasif θα ταφεί στην Κρήτη μετά από επιθυμία της οικογένειας της, μέλη της οποίας νοσηλεύονται ακόμα. Ταξίδευαν από το Λίβανο και την Συρία για μια καλύτερη ζωή, όπως θα κάνει πάντα το ανθρώπινο είδος.
Πρόκειται για μία ακόμα διακρατική δολοφονία λόγω της εγκληματικής άρνησης διάσωσης, άρνησης σε ότι ορίζει το δίκαιο της θάλασσας και οι στοιχειώδεις ανθρώπινες αξίες, παρά τις εκκλήσεις των προσφύγων, των συγγενών τους, των οργανώσεων αλληλεγγύης.
Εκκλήσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί και αγνοηθεί ήδη δύο μέρες πριν φορτηγό πλοίο περισώσει τους πρόσφυγες και μεταφερθεί η 4χρονη προσφύγισσα και άλλοι τραυματίες στο νησί.
Μια ακόμα γυναίκα από το ίδιο πλοιάριο έχασε το 8μηνών έμβρυο της, το οποίο επιθυμούν να ταφεί στην Κρήτη μαζί με την 4χρονη Nasif.
Εδώ το νήμα των εκκλήσεων και η γεωγραφική θέση, από το δίκτυο Alarm Phone, για το έγκλημα της άρνησης διάσωσης:
Μια μέρα πριν τον θάνατο της 4χρονης, οι εκκλήσεις οργανώσεων και της Ύπατης Αρμοστείας για άλλο, διαφορετικό, προσφυγικό πλοίο βόρεια της Κρήτης αγνοήθηκαν, για 4 ολόκληρες μέρες. Υπάρχει μαρτυρία από την οργάνωση Alarm Phone ότι δέχτηκαν επίθεση από φουσκωτό με ένοπλους και πολύ πιθανόν επαναπροωθήθηκαν.
Δυστυχώς αυτά τα εγκλήματα δεν είναι σπάνια, ούτε εξαιρέσεις. Πρόκειται για ενορχηστρωμένα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής: Φονικές και παράνομες επαναπροωθήσεις, εγκλεισμοί προσφύγων, άρνηση των δικαιωμάτων ασύλου, δουλεμπόριο, βασανιστήρια και δολοφονίες έχουν τεκμηριωθεί τις τρεις τελευταίες δεκαετίες ως το ρεπερτόριο των ρατσιστικών εγκλημάτων από τις συνοριοφυλακές και το λιμενικό των ευρωπαϊκών κρατών, της Ελλάδας, της Τουρκίας ;και των κρατών της Β. Αφρικής.
Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου μέρος των κινημάτων και των συλλογικοτήτων των Χανίων προχώρησαν αντανακλαστικά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο λιμενικό, με μηνύματα – καλέσματά από την Κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, την ΚΕΕΡΦΑ και συντρόφους/ συντρόφισσες.
Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας έγινε πορεία στην παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Οι κινήσεις αλληλεγγύης συνεχίζονται και υπάρχει ανάγκη για συμμετοχή αλλά και οικονομική ενίσχυση των προσφυγικών οικογενειών που βρίσκονται ακόμα στο νησί.
Τα παιδιά της προσφυγιάς έχουν πρόσωπο και όνομα, δεν είναι αριθμοί σε λίστες, δεν είναι ροές είναι ζωές.
Να σταματήσουμε όλα τα κρατικά εγκλήματα κατά της ανθρώπινης μετακίνησης και της ανθρώπινης ζωής.
* Το κάλεσμα της Παράστασης Διαμαρτυρίας
19: 00 στο λιμεναρχείο Χανίων, στο παλιό λιμάνι, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
Κάλεσμα συντρόφων και συντροφισσών από την Κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων και την Στέγη των Ρόδων.
– 4 χρονών νεκρή σε προσφυγική βάρκα στον νότο της Κρήτης.
Οι θάνατοι/ δολοφονίες προσφύγων είναι αποτέλεσμα των διακρατικών πολιτικών άρνησης διάσωσης των ζωών που βρίσκονται σε κίνδυνο και της καταπάτησης των κοινωνικών κατακτήσεων του ασύλου και της ελευθερίας της μετακίνησης.
Το ρατσιστικό ρεπερτόριο απέναντι στο προσφυγικό ταξίδι και την μεταναστευτική ζωή είναι τα βασανιστήρια, οι παράνομοι εγκλεισμοί, οι φονικές επαναπροωθήσεις, η άρνηση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, η υποτίμηση της μεταναστευτικής εργασίας.
Να σταματήσουμε τα κρατικά εγκλήματα!
Συγκέντρωση στις 7: 00 μ.μ. στη λιμενική αρχή Χανίων.