15 χρόνια κατάληψη Rosa Nera

Οι εκδηλώσεις για τα 15α γενέθλια της Rosa Nera θα γίνουν από την Τετάρτη 19 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου του 2019.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 19 Ιουνίου

Παρουσίαση – συζήτηση του βιβλίου “Για την Κοινότητα των Κοινοτήτων” (εκδόσεις των συναδέλφων) με τους συγγραφείς του Γιώργο Κολέμπα και Γιάννη Μπίλα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8:00 μ.μ. και αφορά το πρόταγμα της αυτονομίας, της αποανάπτυξης, του κοινοτισμού και της άμεσης δημοκρατίας.

Πέμπτη 20 Ιουνίου

Εκδήλωση- συζήτηση με θέμα “Τα κοινωνικά απόνερα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και τα ψευτοδιλλήματα της δεξιάς και αριστερής κρατικής διαχείρισης”. Θα ξεκινήσει στις 8:00 μ.μ.

Παράλληλα στις 8:30 μ.μ θα έχουμε αφηγήσεις παραμυθιών με ταξιδευτές τον Νίκο και τον Ισίδωρο.

Θα ακολουθήσει θερινό καφενείο.

Παρασκευή 21 Ιουνίου

Εκδήλωση-συζήτηση “Γιατί είμαστε ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων; Κρητικές δυστοπίες και κριτικές προσεγγίσεις γύρω από την ενέργεια, την ανάπτυξη και την οικολογία”. Εισήγηση από την Πρωτοβουλία Ενάντια στις Εξορύξεις Υδρογονανθράκων και συζήτηση για όλα τα ζητήματα που άπτονται του θέματος. Θα ξεκινήσει στις 8:00 μ.μ.

Από τις 6:00 μ.μ. όμως θα πραγματοποιείται καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα “Φτου και βγαίνω”.

Σάββατο 22 Ιουνίου

Συζήτηση για το στεγαστικό ζήτημα και τις συλλογικές μορφές αγώνα απέναντι στην σύγχρονη πραγματικότητα με εισηγήσεις από την Rosa Nera, την συνέλευση πόλης 790 (Αθήνα) και την κοινότητα συνάντησης και αγώνα “λούπα” (Θεσσαλονίκη). Θα αρχίσει στις 8:00 μ.μ. και όταν ολοκληρωθεί…

Live με τους The Thymics, Oi Kompoloi, once upon a time… the end.

Κυριακή 23 Ιουνίου

Από τις 6:00 μ.μ. Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά με θέμα “Σπίτι μου, σπιτάκι σου και φτωχοκαλυβάκι μας”

ενώ από τις 9:00 μ.μ. θα αρχίσει το Γλέντι με τα όλα του.

 

css.php