Πειρατική Αγρο-Οικολογία (Παρασκευή 10/5 στις 8 μ.μ.)

Παρουσίαση τριών αγρο-οικολογικών εγχειρημάτων και συζήτηση για την σημασία της Πειρατικής Αγρο-οικολογίας θα γίνει την Παρασκευή 10 Μάη στις 8 μ.μ. στην Rosa Nera. Τα εγχειρήματα θα παρουσιάσουν μέλη τους που βρίσκονται για λίγες μέρες στην Κρήτη.

Το Genuino Clandestino (Γνήσιο Παράνομο), είναι ένα εθνικής εμβέλειας δίκτυο μικρών αγροτών που ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια από μια καμπάνια για την ελεύθερη μεταποίηση και πώληση προϊόντων βιολογικής παραγωγής μικρής κλίμακας. Παραμένει ενεργό και δημιουργεί πρακτικές που σχετίζονται με την γνήσια αγροτική καλλιέργεια, την αμοιβαιότητα και την κυκλοφορία της γνώσης μεταξύ αναπτυσσόμενων κοινοτήτων. Πάντα στην πλευρά των αγώνων ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την καταστολή στηρίζει έμπρακτα τα τοπικά εγχειρήματα.

Το Mondeggi Bene Comune – Fattoria Senza Padroni (Μοντέτζι Κοινό Καλό – Φάρμα Χωρίς Αφεντικά) είναι ένα αυτοοργανωμένο συλλογικό εγχείρημα στην ύπαιθρο της Τοσκάνης, κοντά στη Φλωρεντία. Η φάρμα εγκαταλήφθηκε από το Δήμο της Φλωρεντίας και βρισκόταν σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης. Το 2014 μια συλλογικότητα αποτελούμενη από φοιτητές, αγρότες και γενικώς ανθρώπους που ενδιαφέρονταν για την αγροοικολογία κατέλαβαν την περιοχή για να αποτρέψουν την πώληση και να χτίσουν μια κοινότητα βασισμένη στην χαμηλής έντασης αγροτική παραγωγή.

Η Urupia είναι μια μικρή κομμούνα στην Puglia στον ιταλικό νότο. Ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή και την ελευθεριακή εκπαίδευση. Είναι επίσης μέρος του δικτύου Genuino Clandestino.