Ο κύκλος των μάταιων πράξεων στην κατάληψη Rosa Nera

ομαδα πειραγμα smallΟ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ «ΜΑΤΑΙΩΝ» ΠΡΑΞΕΩΝ
στην κατάληψη Rosa Nera, Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 9μμ.

Μια θεατρική μουσική παράσταση ιστορικής μνήμης που ζωντανεύει επί σκηνής το μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα πάνω στη ζωή και το θάνατο του μικρασιάτη αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη, μίας θρυλικής μορφής των 200 εκτελεσμένων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944.

Η παράσταση ταξιδεύει για δεύτερο καλοκαίρι σε μαρτυρικούς τόπους και τόπους μνήμης και αντίστασης συνεχίζοντας ένα οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα που ξεκίνησε από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής έως το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, από τα μαρτυρικά χωριά του Νομού Ηρακλείου έως τους Κορυσχάδες της Ευρυτανίας και τις Φυλακές Ωρωπού. Στα Χανιά, παρουσιάζεται στην κατάληψη Rosa Nera όπου επί κατοχής εγκαταστάθηκαν Κομαντατούρα και Γκεστάπο και επί χούντας Στρατιωτική Διοίκηση και Ε.Σ.Α.: στα υπόγεια κελιά της βασανίστηκαν πολλοί αντιστασιακοί προτού οδηγηθούν στις φυλακές ή για εκτέλεση.

Η ομάδα πείρα(γ)μα επιμένει να επιβιώνει ως ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη, συνεργατική, επαγγελματική θεατρική ομάδα, επιμένει σε ένα λαϊκό, διαδραστικό και πολιτικό θέατρο καταργώντας τον 4ο τοίχο της σκηνής. Βασικός σκοπός της είναι η εμψύχωση των θεατών της αλλά και των ανθρώπων που συμμετέχουν στα εργαστήρια και τις παράλληλες δράσεις της. Θεωρεί ότι η θέση της θεατρικής τέχνης είναι μέσα στην κοινωνία κι αναζητά διαρκώς τρόπους ώστε αυτός ο διάλογος να έχει διάρκεια, να παράγει κοινές δράσεις και συνέργειες αλλά και καινούργιους θεατές για το θέατρο…

css.php