Τελευταία Κυριακή του μήνα, κάνουμε πράξη την τέχνη του μοιράσματος

Untitled-1-01

Τελευταία Κυριακή του μήνα, συναντιόμαστε στην κατάληψη Rosa Nera
για να κάνουμε πράξη την τέχνη του μοιράσματος

Κυριακή 31 Γενάρη : η χαρά του δώρου

Επειδή όχι μόνο σιχαινόμαστε τις πληρωμές αλλά και αδυνατούμε να πληρώνουμε για τα πάντα, και επειδή είναι αλήθεια πως έχουμε πολλά πράγματα που δε χρησιμοποιούμε, σκεφτήκαμε το εξής:
Στις 31/1 (ημέρα Κυριακή) ανοίγουμε το χώρο της κατάληψης με μια κλασσική πρόταση δημιουργικής αντίστασης, ένα μεγάλο χαριστικό αντιπαζάρι, όπου ο καθένας μπορεί είτε να φέρει οτιδήποτε νομίζει ότι θα είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον είτε να πάρει ο,τι του γυαλίσει.
10000 χρόνια έχουν περάσει από την έναρξη της καταστροφής των τροφοσυλλεκτικών κοινωνιών οι οποίες βασιζόμενες στο κυνήγι και τη γη έθεταν τους χρήσιμους πόρους για την επιβίωσή τους σε κοινή χρήση.
Προσπαθούμε να πραγματώσουμε την τέχνη του μοιράσματος. Και παρά το γεγονός ότι αυτή θα παραμείνει μοναχά ένα πρόταγμα αν δεν καταλάβουμε τα μέσα παραγωγής και δεν πετύχουμε τη γενικευμένη αυτοδιεύθυνση, την κάνουμε πράξη, αφήνουμε στην άκρη κάθε εμπόριο (δίκαιο, άδικο ή ανταλλακτικό) και πειραματιζόμαστε σε πραγματικό επίπεδο πάνω στους διαφορετικούς τρόπους που μπορούν να γίνουν τα πράγματα.
Εμείς αμφισβητούμε τις κυρίαρχες οικονομικές σχέσεις ιδιοκτησίας και παραγωγής μέσα από μια απλή και καθημερινή πρακτική, το χαριστικό αντιπαζάρι, καθώς και μία κουβέντα γύρω από το πώς θα γίνει κοινό κτήμα όλων η χαριστικότητα.
Κάποιοι άλλοι εξάλλου, πριν από περίπου 80 χρόνια, κάναν κάτι που άφησε ιστορία και μας εμπνέει μέχρι και σήμερα …κάνανε συλλογικά όνειρα.