Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και σε οσους αντιστέκονται στον κρατικό μιλιταρισμό

Για άλλη μια φορά οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας, πήραν διαστάσεις μιας σφαγής χωρίς τελειωμό.

Αν και το κράτος του Ισραήλ έχει την κύρια ευθύνη για την κλιμάκωση του πολέμου στην παρούσα συγκυρία, ωστόσο οι ευθύνες για τους συνεχείς πολέμους στην περιοχή βαραίνουν και τα κράτη με ανάλογα γεωπολιτικά συμφέροντα (Ρωσία, ΗΠΑ, Αίγυπτος, Ιράν, Ευρωπαϊκή Ένωση, Σαουδική Αραβία). Παράλληλα το ελληνικό κράτος απολαμβάνει τις διαχρονικές μπίζνες με τα απολυταρχικά καθεστώτα της περιοχής, συμμαχεί μαζί τους ενάντια στους πρόσφυγες, ενώ πρόσφατα –δια στόματος υπουργού εξωτερικού- δεν δίστασε να νομιμοποιήσει και τη δικτατορία στην Αίγυπτο. Επιπλέον με το Ισραήλ πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ανταλλάσσει τεχνογνωσία, αγοράζει  μέχρι και τα χημικά που καταστέλλει εργατικές διαδηλώσεις.

Οι πρόσφατες επευφημίες εξάλλου, του Υπουργού Άμυνας των Η.Π.Α. προς τον έλληνα ομόλογό του για την άριστη στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ν.Α.Τ.Ο., αναδεικνύουν την προθυμία των κυβερνώντων να συμβάλλουν στις δολοφονικές στρατιωτικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο. Με αφορμή την επέκταση της Βάσης της Σούδας και τον εμπλουτισμό της με περεταίρω οπλικά συστήματα, τονίζεται η ταυτόχρονη διεύρυνση του γεωστρατηγικού ρόλου της Ελλάδας ως «νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή», αλλά και ο ρόλος που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει «στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας». H θωράκιση της Βάσης της Σούδας «για την αντιμετώπιση των νέων εστιών έντασης που απλώνονται από την Ουκρανία μέχρι το Ιράκ, τη Γάζα και τη Συρία καθώς και τις χώρες της Βορείου Αφρικής», τοποθετεί ξεκάθαρα την εγχώρια κυριαρχία στο σινάφι των διεθνών αρπαχτικών που δε διστάζουν να βομβαρδίζουν στη Γάζα μικρά παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή στέλνουν στην εξαθλίωση και το θάνατο χιλιάδες εκτοπισμένους πρόσφυγες από τις εμπόλεμες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Ασίας και της Αφρικής. Αρκεί να δούμε τα αμερικάνικα μη επανδρωμένα ιπτάμενα ραντάρ (drones)που θα χρησιμοποιούν τη Βάση -και που μερικά θα διατεθούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις- και τις «κοινές ασκήσεις» που πραγματοποιεί ο ελληνικός στρατός με τον Ισραηλινό και τους «συμμάχους» του.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ( υποχρεωτική στράτευση στο Ισραήλ αφορά άντρες και γυναίκες, τρία και δυο χρόνια αντίστοιχα. Η άρνηση κάποιου να καταταγεί στο στρατό επιφέρει φυλάκιση και κοινωνικό αποκλεισμό.)