Συναυλία ενίσχυσης των σύριων προσφύγων

Συναυλία ενίσχυσης των προσφυγικών οικογενειών, την Τετάρτη 13 Αυγούστου στην Κατάληψη Rosa Nera, στις 21:00.

hip hop live prosfyges

Οι πρόσφυγες, από της 1 Απριλίου όπου και εντοπίστηκαν σε ένα παλιό σκάφος με διαδρομή την Ιταλία, παραμένουν παρά την θέληση τους στα Χανιά. Θέλουν να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν και να αναζητήσουν άσυλο, όπως δικαιούνται, στις χώρες που επιθυμούν και όπου υπάρχουν ισχυρότεροι θεσμοί υποστήριξης της προσφυγικής και μεταναστευτικής ζωής.
Οι προσφυγικές οικογένειες φιλοξενούνται από έναν ξενοδόχο, και ενώ η σίτιση τους έχει διακοπεί, οι δημόσιες αρχές πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας τον άλλον,με τελευταία πρόταση την μεταφορά τους στο πρώην Ψυχιατρείο Χανίων,το οποίο όμως δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές και ούτε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για τη στέγαση οικογενειών.

Σκοπός της συναυλίας είναι η συγκομιδή όσο περισσότερων τροφίμων γίνεται,ώστε τουλάχιστον να μπορούμε να διασφαλίσουμε για ένα μικρό χρονικό περιθώριο την σίτιση τους βοηθώντας και εμείς με τον τρόπο αυτό όσο μπορούμε.

Φέρνουμε λοιπόν μαζί μας συσκευασμένα τρόφιμα, ώστε να παραδοθούν στους πρόσφυγες.

Σε περίπτωση που υπάξουν εξελίξεις ή μεταφορά των προσφυγικών οικογενειών εκτός του νησιού, τα τρόφιμα θα πάνε στα συσσίτια και τις κουζίνες υποστήριξης φτωχών και αστέγων της πόλης.

Θα εμφανιστούν ζωντανά :

Μέλη των Phatskool
Original groovers

Τη συναυλία στηρίζουν η Κατάληψη Rosa Nera, το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, το Φόρουμ Μεταναστών Χανίων και η Κοινωνική Κουζίνα.