Κάλεσμα της Κατάληψης Rosa Nera

synthimataDEH1

Την Τετάρτη 26 Ιουλίου η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στη συμπολίτισσα μας Ευτυχία Ποποδάκη, μια 56χρονη γυναίκα με τετραπληγία, που ζούσε με μηχανική υποστήριξη.

Η διακοπή του ρεύματος, παρά το ότι η ΔΕΗ γνώριζε από το 2007 ότι πρόκειται για άνθρωπο με τετραπληγία, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της Ευτυχίας Ποποδάκη.

Ενδεικτικό είναι πως ο ΟΓΑ είχε κόψει την σύνταξη της γυναίκας, ενώ η ΔΕΗ – μετά τον θάνατο της γυναίκας – προσφεύγει σε ψευδείς δικαιολογίες.

(Χαρακτηριστικό του κυνισμού και της αναλγησίας των θεσμών είναι πως ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ δήλωσε πως μάλλον έφταιγε το.. μηχάνημα).

Πρόκειται για μια κρατική δολοφονία, στο πλαίσιο της υποτίμησης και της άρνησης των δικαιωμάτων της στέγης, του νερού, του ρεύματος, της σύνταξης, όπως και των δικαιωμάτων υποστήριξης των ευάλωτων ανθρώπων και της ποιότητας της ζωής των ΑΜΕΑ.

Όπως ανέφερει και η ανακοινώση των χανιώτικου σωματείου ατόμων με αναπηρία: “..η περίπτωση της Ευτυχίας Ποποδάκη δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας…

Το ρεύμα, το νερό και η στέγη είναι δικαιώματα, θα πρέπει να είναι κοινά και προσιτά σε όλες και όλους.

Χωρίς ρεύμα, νερό και στέγη η επιβίωση είναι αδύνατη, γι’ αυτό η πρόσβαση στα συγκεκριμένα αγαθά πρέπει να γίνει αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

Καλούμε τις συλλογικότητες και τα κινήματα της πόλης, όπως και κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 30 Ιουλίου και ώρα 19:00, στην Κατάληψη Rosa Nera, για την οργάνωση δράσεων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ρεύματος, του νερού και της στέγης.

synthimataDEH2