Κυριακή 6/7 Συμμετοχική θεατρική παράσταση “Μικρές σκηνές καθημερινής βίας ΙΙ: Μπορει να μην γίνει και τίποτα…”

ΜΣΚΒ ΙΙ_ROSA NERA

 

 

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων, η Κατάληψη Rosa Nera και η ακτιβιστική ομάδα θεάτρου του καταπιεσμενου σας προσκαλούν στη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ “Μικρές σκηνές καθημερινής βίας ΙΙ: Μπορει να μην γίνει και τίποτα…” την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στις 8μμ στην Κατάληψη Rosa Nera (Λόφος Καστέλι,Παλιά Πόλη,Χανιά Κρήτης)

*

Βία, αναδυόμενος φασισμός, ομοφοβία, ρατσισμός, κλιμακούμενες εντάσεις στην καθημερινότητα μιας γειτονιάς μιας σύγχρονης ελληνικής πόλης αποτελούν το πλαίσιο στο οποίο εκτυλίσσεται η παράσταση. Φόβος ως συνέπεια όλων των παραπάνω και απόπειρες αντίδρασης σε αυτόν συνθέτουν τη δράση. «Τι κάνουμε;» είναι το ερώτημα που τίθεται στους θεατές, οι οποίοι καλούνται να αλλάξουν τη ροή της παράστασης και να δοκιμάσουν στην πράξη τις προτάσεις τους.

 

Πληροφορίες για την ομάδα:

ΗΑκτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ)δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Τα μέλη της ομάδας αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στην ομάδα σαν στοιχείο της κοινωνικής τους υπόστασης και είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες. Πραγματοποιεί παραστάσεις Θεάτρου Φόρουμ, μία από τις τεχνικές του ΘτΚ του AugustoBoal. Η μέθοδος του ΘτΚ αποτελεί ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση.  

Το Θέατρο Φόρουμβασίζεται σε αληθινές ιστορίες όπου υπάρχει έντονη καταπίεση και αδικία. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς.   Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ο θεατής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας.  Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός (spectactor) και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση. Η ομάδα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. 

«Είμαστε όλοι ηθοποιοί: το να είσαι πολίτης δεν σημαίνει ότι ζεις σε μια κοινωνία, σημαίνει ότι την αλλάζεις.» (Βoal, 2009).


Επινόηση-Σκηνοθεσία: Όλη η ομάδα

Εμψύχωση:Χριστίνα Ζώνιου, Νάγια Μποέμη, Σέργιος Κομπόγιωργας, Παντελής Ζαφειρίου

Ζωντανή μουσική:Χάρις Οικονομίδου, Άγγελος Γκιόκας

Επιμέλεια κίνησης: Πατρίτσια Λάζου

Αφίσα: Φραντσέσκο Μορέττι

Οργάνωση-Επικοινωνία: Μελίνα Πλαστή, Γιάννα Παπαδοπούλου

Παίζουν: Δημήτρης Αποστολόπουλος, Αλέξανδρος Γκόμεζ, Κατερίνα Καλογερά, Σέργιος Κομπόγιωργας, Νταϊάνα Κοσσενάκη, Μπάμπης Κουτουνίδης, Πέπη Μαριόλη, Βίκυ Πάντζου, Ήρα Παπαγεωργίου, Γιάννα Παπαδοπούλου, ΝαντίναΤσέκερη, Χρήστος Καρυστινός, Παντελής Ζαφειρίου

«Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου»

http://theatreoftheoppressedgreece.wordpress.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

DSC02073 DSC02075

css.php