Μοίρασμα κειμένου / αντι-πληροφόρηση αλληλεγγύης στους 4 προφυλακισμένους και τους συλληφθέντες της Κυριακής 12/2

Μοιράστηκε σήμερα από τη συνέλευση της κατάληψης της Ροζα Νέρα το κείμενο της ανοιχτής συνέλευσης αγίας παρασκευής σχετικά με τον Πάνο Κ., έναν από τους 4 συλληφθέντες της 12/2 και μέχρι σήμερα φυλακισμένους από το κράτος και τα ΜΜΕ.

Ο  Πάνος από το Σάββατο βρίσκεται έγκλειστος στις δικαστικές φυλακές στα Χανιά.  Παρόλο που περίπου 50 αλληλέγγυοι, μετά από συνεννόηση σε αγωνιστικές διαδικασίες, ήμασταν από τα ξημερώματα κοντά στις φυλακές να “καλωσορίσουμε” τον Πάνο όπως νομίζουμε πως αξίζει σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή, ο κρατικός μηχανισμός επιφύλασσε μία ιδιότυπη “ξενάγηση” του κρατούμενου σε αστυνομικά πρατήρια του νησιού μέχρι επιτέλους στις 4 το απόγευμα να στριμωχτεί κι αυτός στις ήδη γεμάτες φυλακές των δικαστηρίων. Τελικά  βρεθήκαμε  έξω από τις φυλακές την Κυριακή μετά την καθορισμένη ώρα του φαγητού και φωνάξαμε συνθήματα δίνοντας κουράγιο και δύναμη για τη λευτεριά.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Τ’ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ

Για την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του δεύτερου μνημονίου

Για τη διαπόμπευση και προφυλάκιση του φίλου, γείτονα, συναγωνιστή και συντρόφου Παναγιώτη Κ.

για την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή,

γι’ αυτό το σύστημα που λεηλατεί τις ζωές μας

και γι’ αυτούς που το υπερασπίζονται…

Η Κυριακή 12/2 ήταν μια μέρα σταθμός. Όχι τόσο για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τη ψήφιση του δεύτερου κατά σειρά μνημονίου υποδούλωσης και λεηλασίας (έρχονται μπόλικα μέτρα, μεσοπρόθεσμα και μνημόνια), αλλά για τη μεγαλειώδη λαϊκή –κοινωνική αντίδραση στους δρόμους της Αθήνας. Πάνω από μισό εκατομμύριο κόσμου συνέρρευσε για ώρες στο κέντρο με σκοπό να διαδηλώσει ενάντια σ’ αυτούς που καταληστεύουν τις ζωές του: ελληνικά και υπερεθνικά αφεντικά, τραπεζίτες, κομματικές συντεχνίες, συγκυβέρνηση, τρόικα. Ενάντια σ’ αυτούς που με τη βάρβαρη πολιτική τους, έχουν ως στόχο την υπέρβαση της κρίσης υπέρ των συμφερόντων τους και εις βάρος ολόκληρης της κοινωνίας.

H Κυριακή 12/2 ήταν μια μέρα σταθμός. Καθώς νωρίς το απόγευμα κι ύστερα από κεντρική εντολή, οι αστυνομικές δυνάμεις χωρίς καν το πρόσχημα των «επεισοδίων» διαλύουν με χημικά τη συγκέντρωση φοβούμενοι τον όγκο και τη δυναμική των διαδηλωτών και μια ενδεχόμενη εισβολή στο κοινοβούλιο. Από εκείνο το σημείο και μέχρι αργά το βράδυ, χιλιάδες κόσμου απ’ το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι κι απ’ τις στήλες του Ολυμπίου Διός μέχρι την Ομόνοια, στήνουν οδοφράγματα και αμύνονται απέναντι στις δυνάμεις καταστολής υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους να διαδηλώσουν. O οργισμένος κόσμος αντιμετωπίζει χωρίς φόβο τα χημικά και την ωμή βία των ΜΑΤ στην προσπάθεια του να προσεγγίσει τη βουλή και τα καθάρματα που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς και εις βάρος μας. Ότι και να λένε τα καθοδηγούμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κοινωνική λαϊκή εξέγερση είναι γεγονός.

H Κυριακή 12/2 ήταν μια μέρα σταθμός και για εμάς. Σαν Ανοιχτή Συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, ανοιχτή διαδικασία κατοίκων με δημόσιο πρόσωπο και δράση στο δήμο μας τα τελευταία τρία χρόνια, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη διαδήλωση με οργανωμένο μπλοκ. Κατεβήκαμε στο Μοναστηράκι κι από εκεί από κοινού με άλλες συνελεύσεις γειτονιών πορευτήκαμε στο Σύνταγμα. Εκεί παρά το χημικό πόλεμο καταφέραμε και σταθήκαμε χρησιμοποιώντας αντι-ασφυξιογόνες μάσκες σαν ελάχιστο μέσο αυτοπροστασίας, μέχρι που μας διέλυσαν τα ΜΑΤ με εκτεταμένη χρήση χημικών και χουλιγκανίστικου τύπου εφορμήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας συναγωνιστής μας ο Παναγιώτης Κ.

Ο Παναγιώτης Κ. φίλος, γείτονας, συναγωνιστής και σύντροφος συμμετέχει εδώ και τρία χρόνια ενεργά στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Στους αγώνες για την υπεράσπιση και τη διεκδίκηση ελεύθερων και δημόσιων χώρων στη πόλη (Υμηττός, κτήμα Σιστοβάρη, κτήμα και βίλα Ιόλα κλπ.), τους αγώνες τύπου «δεν πληρώνω» ενάντια στα διόδια και την αύξηση του εισιτηρίου στα ΜΜΜ, τους αγώνες για την υπεράσπιση των δημοτικών παιδικών σταθμών, τους αγώνες ενάντια στα χαράτσια και τις επικείμενες διακοπές ρεύματος, τις δομές αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας όπως οι συλλογικές κουζίνες, τα ανταλλακτικά –χαριστικά παζάρια και τα δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών. Τους αγώνες ενάντια στη περιστολή των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας, τους αγώνες ενάντια στο καταθλιπτικό και δολοφονικό μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Ο Παναγιώτης Κ. μαζί με άλλους τέσσερις συλληφθέντες της Κυριακής βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 16/2 μετά από κοινή απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή. Ως ανοιχτή συνέλευση κατοίκων παρευρεθήκαμε στα δικαστήρια όπου περνούσε από ανακριτή ο συναγωνιστής μας μαζί με τους υπόλοιπους τρεις διαδηλωτές από τους πέντε που προφυλακίστηκαν. Γύρω στις 5 η ώρα, και ενώ το κατηγορητήριο ήταν συγκεκριμένο και με τους διαδηλωτές να έχουν απολογηθεί, δημοσιεύονται στο site της αστυνομίας οι φωτογραφίες τους και καλούν τους πολίτες να ρουφιανέψουν τυχόν πληροφορίες.

Οι διαδηλωτές διαπομπεύονται δημόσια και τα πρόσωπα τους παίζουν σε όλα τα blogs και ρουφιανοsite μεγαλοδημοσιογράφων ή μη και ακροδεξιών καθώς και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, πριν ακόμα διεξαχθεί δίκη. Με άλλα λόγια κρίνονται εκ προοιμίου ένοχοι, για το γεγονός ότι είχαν αξιοπρέπεια και διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα υποδούλωσης. Η ένωση φωτορεπόρτερ Ελλάδας βγάζει καταγγελία για την κίνηση της αστυνομίας και πολλά blog κατεβάζουν τις φωτογραφίες μετά τη κοινωνική κατακραυγή.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, νέες κατηγορίες προστίθενται στους 4 από αυτούς, για όλους και οι ανακριτής και εισαγγελέας τους κρίνουν προφυλακιστέους. Πρόκειται για άλλη μια κραυγαλέα εκδήλωση της ενιαίας γραμμής πολιτικής εξουσίας- αστυνομίας- ΜΜΕ -δικαστικών, σε ένα ντελίριο που θα ζήλευε κάθε χούντα. Οι διαδηλωτές προφυλακίζονται όχι βάσει στοιχείων, αλλά για παραδειγματισμό!

Ο Παναγιώτης Κ. είναι ένας τυχαίος συλληφθέντας, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς, οποιοσδήποτε διαδηλώνει κι αντιστέκεται. Θα μπορούσε να είναι ο γείτονας μας, ο αδελφός μας, οι γονείς μας, ο συνάδελφος στη δουλειά, ο συμφοιτητής μας. Προφυλακίστηκε μαζί με τους υπόλοιπους παραδειγματικά και για εκφοβισμό και για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ξανά μια Κυριακή 12 Φλεβάρη. Αυτό θα συμβαίνει και με τον πλέον επίσημο τρόπο, καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παρέμβει νομοθετικά στον τρόπο με τον οποίο διεξάγονται οι πορείες και οι διαδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις.

Ο Παναγιώτης Κ. είναι μέλος μιας συνέλευσης κατοίκων που αποτελεί κομμάτι του “από τα κάτω” κι αυτό-οργανωμένου κινήματος. Υπάρχουν περίπου 40 λαϊκές συνελεύσεις σε ολόκληρη την Αττική, συνελεύσεις που αποτελούν δομές αγώνα και αλληλεγγύης, ζωντανά κύτταρα πειραματισμού και οργανωτικά προπλάσματα μιας άλλης κοινωνίας.
Εμείς σαν Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή μόνο του. Η προκλητική -φασιστική προφυλάκιση του Παναγιώτη δεν θα μείνει αναπάντητη. Δεν τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας απέναντι σε όσους καταληστεύουν τις ζωές μας, απέναντι στα παπαγαλάκια και τους έμμισθους ή άμισθους ένστολους ή μη προστάτες τους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Άμεση απελευθέρωση –καμία δίωξη των συλληφθέντων της Κυριακής 12/2

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ