Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την επικείμενη καταστολή της κατάληψης

Στις 2/3/10 μαζί με αλληλέγγυους/ες εμποδίσαμε με δυναμική παρέμβαση τη δημοπράτηση (5.500.000 ευρώ) ανακατασκευής του κτιρίου που στεγάζεται η Rosa Nera. Κρυφά χωρίς να δημοσιοποιηθεί στον τοπικό τύπο και με τη συνδρομή των μπάτσων η δημοπρασία έγινε τελικά μια επόμενη μέρα σε χώρο εκτός πολυτεχνείου. Ο πρύτανης δηλώνει ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν έως τέλος Μαρτίου και θα λήξει η κατάληψη.

Ταυτόχρονα σήμερα Παρασκευή 26/3 καλεί στην πρυτανεία δημαρχαίους, νομαρχαίους, βουλευτές κ’ λοιπό συνάφι σε σύσκεψη για το κτίριο της κατάληψης για να νομιμοποιήσουν όλοι μαζί στα μάτια της κοινωνίας τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις τους. Όμως σε αυτή τη μάζωξη θα είναι απούσα η ζωντανή κοινωνία, που μαζί της καθημερινά η Rosa Nera αναπτύσει την δράση της.

Τα παραπάνω δρομολογούν εξελίξεις εναντίων της κατάληψης, που μας κινητοποιούν, μας συσπειρώνουν και μας δυναμώνουν στο να υπερασπιστούμε αποφασιστικά το πολιτικό και κοινωνικό στίγμα αυτού του χώρου, που εδώ και 6 χρόνια είναι ανοιχτός στην κοινωνία με πληθώρα αγώνων, εκδηλώσεων, συνελεύσεων κλπ. Προσπαθούν να εξουδετερώσουν τον αντιθεσμικό, αυτοοργανωμένο, συλλογικό χαρακτήρα τέτοιων εγχειρημάτων για να βάλουν απρόσκοπτοι την κοινωνία σε μια νέα τροχιά αναδιανομής-καταλήστευσης του κοινωνικού πλούτου και απόλυτης κοινωνικής επιτήρησης.

Η υπεράσπιση της Rosa Nera και των καταλήψεων, δεν μπορεί παρά να είναι επιλογή και ανάγκη κάθε ανήσυχου και αβόλευτου ανθρώπου. Δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του αγώνα για αυτοκαθορισμό και ελευθερία. Αφορά στους κοινωνικούς χώρους γιατί όταν απειλείται ένας απειλούνται όλοι. Καθετί που χάνεται από απ’τη μεριά των πολλών γίνεται όπλο αγριότερης εκμετάλευσης στα χέρια των λίγων ισχυρών. Το δικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη. Αυτή μας κρατάει όρθιους απέναντι στην βαρβαρότητα και απελευθερώνει αστείρευτες δυνάμεις αντίστασης και ανατροπής των σχεδίων εναντίων μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/3/10 ΣΤΙΣ 5.00μμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ROSA NERA ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/3/10 ΣΤΙΣ 11.00πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΑΓΟΡΑΣ.