ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ !

” Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό,
δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα,
αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου … ” Μπέρτολ Μπρεχτ


Την Κυριακή 13.9.09, ομάδα θρασύδειλων, οπλισμένη με κράνη και στυλιάρια, επιτέθηκε στην κατάληψη Rosa Nera στα Χανιά, την ώρα που σχεδόν όλοι οι σύντροφοι βρισκόντουσαν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Στην είσοδο χτύπησαν μια μητέρα, το μαθητή γιο της, έναν φίλο του και έναν μετανάστη και μετά φεύγοντας γρήγορα, μέσα σε 2-3 λεπτά , χτύπησαν έναν ηλικιωμένο και το γιο του που φιλοξενούνται στην κατάληψη, οι οποίοι εκείνη την ώρα επέστρεφαν σ΄αυτήν. Κι όλα αυτά ενώ την προηγούμενη βδομάδα είχε προηγηθεί συστηματικό κατέβασμα αφισών και πανό του φεστιβάλ από φασιστοειδή.

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ενός γενικότερου αβανταρίσματος του φαινομένου της ακροδεξιάς το οποίο εκφράζεται με διάφορους τρόπους: την πολιτική ενίσχυση του ΛΑΟΣ, την αυξανόμενη δραστηριοποίηση φασιστικών και παρακρατικών ομάδων, την ένταση του ακροδεξιού-ρατσιστικού λόγου από τα ΜΜΕ και το κράτος και την υιοθέτηση ακόμη πιο άγριων κατασταλτικών μέτρων από το κράτος, ειδικότερα απέναντι στους μετανάστες και το κίνημα αντίστασης.

Το κομβικό σημείο αυτής της στρατηγικής υπήρξε η κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, κατά την οποία το κράτος κινητοποίησε συντονισμένα ομάδες φασιστών-παρακρατικών και “αγανακτισμένων” πολιτών σε διάφορες πόλεις της ελλάδας για να καταστείλει την εξέγερση.

Έκτοτε λαμβάνει χώρα ένας καθημερινός, αφανής πόλεμος στους δρόμους των πόλεων. Τα φασιστοειδή ασπόνδυλα επιτίθενται σε μετανάστες και ντόπιους αγωνιστές, βάζουν φωτιά σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων και σε εκκλησία που βοηθά άπορους ντόπιους και μετανάστες· ρίχνουν μολότωφ μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ σε διαδήλωση υπέρ των μεταναστών και σε καταλήψεις· πετούν χειροβομβίδες και βάζουν γκαζάκια σε στέκια και καταλήψεις· βγάζουν όπλα και πυροβολούν μετανάστες.

Η δραστηριότητα αυτή των φασιστικών-παρακρατικών ομάδων ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις πολιτικές επιλογές του κράτους. Τις επιλογές του δηλαδή να καταστείλει τις καταλήψεις και τους μετανάστες, να τρομοκρατήσει το κίνημα αντίστασης που βγήκε ενισχυμένο από την εξέγερση του Δεκέμβρη, να εκφοβίσει κάθε πολιτικό χώρο αμφισβήτησης και κάθε κοινωνικό κομμάτι που επιμένει να αντιστέκεται. Η επιλογή του κράτους εν τέλει είναι να στήσει ένα ισχυρό παρακρατικό μηχανισμό τρομοκράτησης και καταστολής των επερχόμενων κυμάτων κοινωνικής οργής ενάντια στα άγρια καπιταλιστικά σχέδια αναδιάρθρωσης που θα μας καταδικάζουν σε μόνιμη εξαθλίωση.

Οι νοσταλγοί του ναζισμού και του φασισμού, οι εθνικόφρονες και οι οπαδοί του μετεμφυλιακού κράτους, οι νεοελληναράδες που το μόνο που ξέρουν για την αρχαία ελλάδα είναι τα παραμύθια γνωστού γραφικού τηλεπαρουσιαστή, αυτοί οι μισάνθρωποι, ρατσιστές και εθνικιστές δε χωράνε ούτε στα Χανιά, ούτε πουθενά.

Ως κομμάτι του κινήματος αντίστασης, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε σε κάθε είδους επιχείρηση καταστολής από το κράτος και τα φασιστοειδή. Οι απαντήσεις δίνονται στο δρόμο.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA

Χανιά, Σεπτέμβρης 2009