Σχετικά με την παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Σχετικά με την παρέμβαση στο γραφείο του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, από

την «πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης»

 

Εξαγριωμένοι πολιτικοί του «δημοκρατικού τόξου», σοκαρισμένοι δημοσιογράφοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης  συντάσσονται ενάντια στην δίχως προηγούμενο βία των κουκουλοφόρων. Βέβαια τους ίδιους πολιτικούς, δημοσιογράφους και τους  μαϊντανούς τους, δεν τους είδαμε να σοκάρονται και να εξαγριώνονται σε χειρότερες καταστάσεις όπως η διαπόμπευση των ιερόδουλων (των οροθετικών γυναικών) το 2012 από τον Λοβέρδο, το λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου και τον μετέπειτα διασυρμό του στα μίντια, τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου κ.λ.π.

Για την κυρίαρχη νοοτροπία που διαφημίζεται από τα βοθροκάναλα της εξουσίας, δεν εγείρονται ηθικά ζητήματα όταν δολοφονούνται ή  βασανίζονται πρόσφυγες και μετανάστες από το ελληνικό κράτος, ούτε όταν, για παράδειγμα, διαπομπεύονται οικογένειες που δεν πλήρωσαν το δάνειο του σπιτιού τους, ή όταν συκοφατούνται αγωνιστές -βλέπε τις πρόσφατες μαθητικές καταλήψεις. Οι φορείς εξουσίας δε σοκάρονται με τα εγκλήματα που μεθοδευμένα διαπράττονται σε ανθρώπους με τους οποίους δε μπορούν να ταυτιστούν. Στο πρόσωπο ενός πρύτανη, όμως, μπορούν να αναγνωρίσουν κάτι το ανθρώπινο! Η ευαισθησία της εξουσίας είναι πάντοτε μεροληπτική και υποκριτική.

Σε σχέση με το θλιβερό  γεγονός στην ΑΣΟΕΕ, η υποκρισία του Χρυσοχοΐδη ΄΄έκοψε καπίστρι΄΄ διότι:

  1. κάποιοι θυμόμαστε ότι ως Πασόκος δικαιολογούσε τις βίαιες δράσεις της νεολαίας
  2. ένα τόσο μεγάλο ποσό για το εν λόγω γεγονός υπερβαίνει τη βαρύτητα της ενδεχόμενης ποινής -αρά μάλλον συμφέρει τους δράστες να οργανώσουν τη σύλληψή τους ώστε να εισπράξουν τα χρήματα!
  3. ο Χρυσοχοΐδης ηγείται του κατεξοχήν βίαιου μηχανισμού, ο οποίος ειδικεύεται στην κατάχρηση της εξουσίας, στη φυσική μας εξόντωση, στα βασανιστήρια και τους εξευτελισμούς.
  4. είναι προφανές από τη διακήρυξή του ότι ο απώτερος στόχος είναι να συνηθίσουμε την απάνθρωπη ιδέα των επικηρύξεων.

Από την άλλη, μιλώντας για την αναρχία, δίχως να είμαστε οι θεματοφύλακες της -αλώστε ποτέ δεν υπογράψαμε κάποιο κείμενο με αυτή τη λέξη- προβάλλουμε ένα διαμετρικά αντίθετο αξιακό πλέγμα από αυτό που η ΄΄μαχητική πρωτοβουλία΄΄ επέλεξε να βγάλει στο προσκήνιο για το ζήτημα των καταλήψεων.  Υπερασπιζόμαστε την αντίσταση των καταπιεσμένων που εναντιώνονται στους καταπιεστές τους, την αυτοοργάνωση έναντι της κρατικής ή ιδιωτικής διαχείρισης της ζωής μας, την αλληλεγγύη ως προϋπόθεση της ελευθέριας μας. Για όσους επί χρόνια προσπαθούν να μας κρεμάσουν την ταμπέλα του προβοκάτορα, του επικίνδυνου, του τρομοκράτη, του ναρκέμπορα απαντάμε με τις πράξεις μας. Με την συμμετοχή μας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, με τη φυσική μας παρουσία στις δημιουργικές δράσεις της πόλης, με την υπεράσπιση του διαφορετικού και του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής.

Η εμπειρία μας στα κινήματα μάς δίδαξε ότι ο σκοπός όχι μόνο δεν αγιάζει, αλλά τις περισσότερες φορές προδίδεται από τα ίδια του τα μέσα. Δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία της εξουσίας για να χτυπήσουμε το σύστημα. Διότι αυτό θα μας έκανε ίδιους και ίδιες με αυτούς που τόσα χρόνια αντιπαλεύουμε. Δεν επιθυμούμε να βασανίσουμε κανένα σώμα, κανένα κάθαρμα. Δε μας ταιριάζουν τα λαϊκά δικαστήρια και δεν θέλουμε να μοιάσουμε στους εκφραστές της βίας και της εξουσίας. Η αντι-βία όσων αγωνίζονται διαχρονικά  στοχεύει στον περιορισμό κι όχι στη διαιώνιση της βίας. Δεν θα κρεμάσουμε τις ταμπέλες που τόσα χρόνια μας κρεμάνε οι θρησκευτικές, εθνικές και πολιτικές ηγεσίες!

 

Ας οργανώνουμε τις αντιστάσεις μας για την καθαίρεση και όχι για την αντανάκλαση του πολιτισμού της ηγεμονίας. Ας ελευθερώσουμε επιτέλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας από την ιδεολογική αιχμαλωσία που καθαγιάζει τη βία στο όνομα της επανάστασης. Η μαχητικότητα που μετριέται με στρατιωτικούς ορούς και θεαματικές εντυπώσεις προέρχεται από την αντίληψη που ορίζει την πολιτική ως τη μάχη για την εξουσία. Μια αντίληψη των κάθε λογής εξουσιαστών και όχι των αναρχικών.

Επιπλέον, ο πολιτισμός του ανταγωνισμού, της επιβολής και της εκμηδένισης του αντιπάλου, δε σταματά ποτέ στον αντίπαλο. Το νου σας σύντροφοι!

 

κατάληψη Rosa Nera  (Μαύρο Ρόδο), Νοέμβρης 2020