Κάλεσμα στη συγκέντρωση-πορεία της 17ης Νοέμβρη

Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά,
θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μονάχα για δουλειά.
Έξι μήνες ύστερα απ’ την προηγούμενη καραντίνα και την προηγούμενη απαγόρευση κυκλοφορίας, σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας μάς καλεί να ξαναβάλουμε πλάτη στις κρατικές ανεπάρκειες της διαχείρισης του covid-19.
Οι αγωνιστικές φωνές των υγειονομικών υπαλλήλων, των μαθητών/τριών -μέσω των κινητοποιήσεών τους το προηγούμενο διάστημα- των καθηγητριών και των δασκάλων για την ασφυκτική κατάσταση στα σχολεία, δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν επιδεικτικά. Το ίδιο και οι κινητοποιήσεις από τα σωματεία courier και των εργατών/τριών στον τουρισμό. Η κυβέρνηση ορίζει ξανά μέτρα πειθάρχησης και εγκλεισμού.
Το αστυνομικό κράτος με αντι-covid προσωπείο είναι παρόν και ήδη ζούμε μια αστυνομική-στρατιωτική διαχείριση του κοινωνικού συνόλου, η οποία εδώ και χρόνια εφαρμόζεται σε πρόσφυγες και μειονότητες. Τώρα ήρθε η σειρά μας. Η περαιτέρω υποτίμηση του μισθού και της ζωής μας.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αυτοοργάνωσης όπως η συνεργασία, η εμπιστοσύνη και η αλληλεγγύη τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε κοινωνικής κρίσης -άρα και υγειονομικής- απεμπολούνται συστηματικά από τον καπιταλισμό, καταδεικνύοντας πως η σημερινή κρίση δεν είναι απλά και μόνο υγειονομική, αλλά ευρύτερα συστημική. Και αυτή η κρίση αναδεικνύει τις καταστροφικές συνέπειες του καπιταλισμού στο σήμερα. Ο περιορισμός των ελευθεριών μας (όχι της ελευθερίας του να καταναλώνουμε, αυτή δεν καταργήθηκε ακόμα) αφορά κυρίως την επίθεση στη δυνατότητά μας να οργανωθούμε αυτόνομα, χωρίς κρατικές μεσολαβήσεις, να αγωνιζόμαστε συλλογικά και να μοιραζόμαστε την ευθύνη αυτού του αγώνα.
Ατομική μας ευθύνη οι συλλογικοί μας αγώνες
Πορεία 17 Νοέμβρη, 18:00 πλατεία αγοράς
Κατάληψη Rosa Nera
11/2020