Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, οι μπάτσοι όμως μένουν.

Ακολουθώντας το έργο του χουντόδουλου προκατόχου τους Τόσκα, τα νέα δεξιόμουτρα του πολιτικού προσωπικού των αφεντικών και του δήμου της Αθήνας στέλνουν μπάτσους σε καταλήψεις στέγης προσφύγων και πολιτικές καταλήψεις αναρχικών.

Μικρά παιδιά – προσφυγόπουλα που μέχρι χθες ζούσαν αξιοπρεπώς και μέσα στους κοινωνικούς δεσμούς που δημιουργούσαν οι πολυεθνικές κοινότητες των προσφυγικών κινημάτων αλληλεγγύης – σπρώχνονται «σεμνά και ταπεινά» από γαντοφορεμένους μπάτσους. Οικογένειες ολόκληρες φωτογραφίζονται να μπαίνουν μέσα σε κλούβες για να μεταφερθούν σε στρατόπεδα εγκλεισμού, εκεί όπου χρόνια τώρα καταγγέλλονται και τεκμηριώνονται βασανιστήρια, παράνομες επαναπροωθήσεις, εσκεμμένα απάνθρωπες συνθήκες υγιεινής και θάνατοι παιδιών.

Την ίδια ώρα, μπροστά στις εικόνες ανήλικων προσφύγων/ προσφυγισσών που οδηγούνται στον εγκλεισμό, ο γνωστός νεοφασίστας αρχιμπάτσος δηλώνει πως οι άνθρωποι αυτοί, όπως και οι αγωνιστές των κινημάτων, είναι «σκουπίδια» και «σκόνη» που θα «καθαρίσει» η αστυνομία. Σταματάμε εδώ, μια ακόμα πολιτική ανάλυση δεν έχει κανένα νόημα… όλοι γνωρίζουν: Για τα ναυάγια, για την ποινικοποίηση της διάσωσης προσφύγων, για τα ρατσιστικά στρατόπεδα εγκλεισμού, για την παρανομοποίηση της προσφυγιάς και των ζωών που κατά κανόνα χρήζουν προστασίας, για τη ζωή και την εργασία χωρίς τα δικαιώματα και τα προνόμια των γηγενών.

Οι οργανωμένες μειοψηφίες των ρατσιστών, των αφεντικών και της νέας δεξιάς σηκώνουν κεφάλι σε όλη την Ευρώπη. Ήρθε η ώρα να τους το κόψουμε. Απευθυνόμαστε πλέον σε νοήμονες, σε ανθρώπους που έχουν συνείδηση να αναλάβουν δράση ενάντια στα απάνθρωπα φασιστοειδή.

Γιατί, πράγματι, όπως το είπε και ο αρχιμπάτσος:

Είμαστε τα σκουπίδια

στη φονική επιθυμία τους για φυλετική καθαρότητα

Είμαστε η σκόνη

κάτω από την οποία θα θαφτούν οι φασίστες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 7:30 μ.μ.

css.php