Η Κριτική της Πολεοδομίας στην Καταστασιακή Διεθνή

Παρασκευή 01/03, 20:00 [αυστηρά] στην αίθουσα εκδηλώσεων της κατάληψης.

Παρουσίαση του περιοδικού «Το Διαλυτικό» & Εκδήλωση-Συζήτηση: «Η κριτική της πολεοδομίας στην Καταστασιακή Διεθνή»,

με αφορμή τη νέα πλήρη μετάφραση του κειμένου του Ι. Στσεγκλώφ «Συνταγή για μια νέα πολεοδομία» που δημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού.

Θα προβληθεί η ταινία: «Σχετικά με το πέρασμα κάποιων προσώπων μέσα από μια αρκετά σύντομη χρονική μονάδα» (Γκυ Ντεμπόρ, 20΄).

 

” Το κείμενο του Στσεγκλωφ, Συνταγή για μια νέα πολεοδομία, αποτελεί μια από τις πρώτες απόπειρες κριτικής της καπιταλιστικής πολεοδομίας και της καθημερινής ζωής μέσα στην πόλη, ένα από τα πρώτα κείμενα που έθεσε εκ νέου, μετά την περίοδο της μπολσεβίκικης και της σοσιαλδημοκρατικής αντεπανάστασης, τον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας ως μετασχηματισμό όλων των όψεων του κόσμου, ως μια συνολικά νέα οργάνωση του χώρου και του χρόνου, ως ξεπέρασμα της καπιταλιστικής αλλοτρίωσης και ως κυριαρχία του ανθρώπου πάνω στην ίδια του τη συνολική εμπειρία και τη δημιουργία της. Πρόκειται για μία από τις πηγές της ενιαίας κριτικής της καπιταλιστικής θεαματικής κοινωνίας, που ανέπτυξαν οι καταστασιακοί τα είκοσι χρόνια που ακολούθησαν, κριτική που αντιστοιχούσε στην πιο ριζοσπαστική πλευρά της προλεταριακής κινηματικής πρακτικής εκείνης της περιόδου. “

Θα ακολουθήσει μπαρ.