Αντιφασιστική συγκέντρωση: Κυριακή 2 Απρίλη, 3μμ, Χαλκιαδάκης λεωφ. Σούδας

Μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια δημόσιας εκδήλωσης του ναζιστικού κόμματος στα Χανιά οι χιτλεραυγίτες προσπαθούν και πάλι να εγκαινιάσουν τα γραφεία τους καλώντας στο νησί τρεις ναζί βουλευτές.
Θα μας βρουν ξανά απέναντι.

 

      Σε μια περίοδο που οι μιλιταριστές και ο στρατός αναζητούν πάλι πολιτικό ρόλο και ανακοινώνουν «θερμά επεισόδια πολέμου», οι νεοναζί της χιτλερικής αυγής ψάχνουν κι αυτοί το ρόλο τους. Κανείς δεν μπορεί να υποκρίνεται πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρεσβεύει το νεοναζιστικό κόμμα και οι ψηφοφόροι του.

Πρόκειται για οπαδούς ρατσιστικών θεωριών που χωρίζουν τους ανθρώπους σε ανώτερες και κατώτερες βιολογικά φυλές. Σεξιστές, που θεωρούν πως η θέση της γυναίκας είναι βιολογικά και κοινωνικά  κατώτερη.

Eίναι αντισημίτες, οπαδοί των κρεματορίων και θαυμαστές του Άουσβιτς. Οι κύκλοι τους συνδέονται με τις μαφίες της παραοικονομίας.

Είναι ομοφοβικοί και εχθροί των κοινωνικών και των εργατικών κινημάτων. Καθώς έχουν οπαδούς, πελάτες και ψηφοφόρους στα αστυνομικά τμήματα, οι χιτλεραυγήτες επιτίθενται συχνά με τις πλάτες ρατσιστών μπάτσων και έχουν δολοφονήσει τον αγωνιστή Παύλο Φύσσα και  το μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

 

Καλούμε ξανά σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σουδιανό δρόμο, στον Χαλκιαδάκη, Κυριακή 2 Απρίλη στις 3μμ ώστε να πορευτούμε προς τα γραφεία τους.

 

Στη φωτογραφία: κόρη επιζήσασας των στρατοπέδων συγκέντρωσης επιτίθεται σε συγκέντρωση νεοναζί, 1985.