Οι διάφορες αποχρώσεις του φασισμού και των τραμπούκων

Στις 27/10 φασίστες επιτέθηκαν στην κατάληψη “Ελαία” στην Κέρκυρα (katalipsielaia.squat.gr/2015/11/04). Την 1/11 δέχεται εμπριστική επίθεση το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλλημένο έδαφος “ΑΓΡΟΣ” (agros.espivblogs.net/2015/11/02/), λίγες μέρες μετά οι θρασύδειλοι τοποθετούν εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της κατάληψεις “έπαυλη Κούβελου” στο Μαρούσι (epavlikouvelou.squat.gr/2015/11/10).

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αγωνίζονται ενάντια στο κράτος και την εξουσία, ενάντια στο κεφάλαιο και τον καπιταλισμό, ενάντια σε κάθε φασισμό και ρατσισμό. Στέκονται δίπλα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου, συμμετέχουν στα εργάτικα κινήματα, παλεύουν για ένα κόσμο δίχως πολέμους και προσφυγιά. Παλεύουν για μια κοινώνια ισότητας και αλληλεγγύης. Φυσικά αυτή η δράση τους ενόχλει τον κρατικό μηχανισμό και προσπαθεί στέλνοντας τους ανεγκέφαλους μπραβους του να μας τρομοκρατήσει. Γελαστήκανε όμως. Το πείσμα μας είναι τεράστιο.

Και σαν να μην έφταναν οι παρακρατικοί φασίστες, ήρθαν και κάποιοι τραμπούκοι να μας θυμήσουν ότι η βλακεία δεν έχει όρια. Στις 15/11 επιτέθηκαν με βάναυσο τρόπο (πέτρες, καδρόνια, μπουκάλια, μολότοφ) σε μπλογκ αριστερών και αναρχοσυνδικαλιστών της πρωτοβουλίας Ροσινάντε, έξω από το πολυτεχνείο την ώρα που πήγαιναν να πάρουν τον χώρο για της εκδήλωσεις της 17 Νοέμβρη. Αντίστοιχα περιστατικά βίας είχαν συμβεί και πριν μήνες στην Πάτρα, με στόχο τότε το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι “Επί Τα Πρόσω”.

Δυστυχώς κομμάτια του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν επιτρέψει ή και καλλιεργήσει τέτοιες συμπεριφορές.

Να ξεκαθαρίσουμε οτι τέτοιες συμπεριφορές βίας, σεξισμού και φασισμού δεν έχουν καμία σχέση με την αναρχία και με καμιά ριζοσπαστική ιδέα. Δεν διαφέρουν από τις πρακτικές των μπάτσων και των φασιστών. Συνειδητά ή όχι εξυπηρετούν άψογα τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Ήρθε η ώρα να απομονώσουμε και να απαντήσουμε αν χρειαστεί σε αυτές της νοοτροπίες.