Για την άρνηση της διοίκησης του ΤΕΙ Χανίων, στην παραχώρηση του αμφιθεάτρου για τις εκδηλώσεις της Μεσογειακής Αναρχικής συνάντησης

Τον Οκτώβριο του 2015 η Κρήτη φιλοξενεί την Αναρχική Μεσογειακή Συνάντηση. Συντρόφισσες και σύντροφοι από διάφορες γειτονιές των Βαλκανίων και της Μεσογείου θα συζητήσουν γύρω από την οργάνωση των κινημάτων ενάντια στους πολέμους, θα συζητήσουν για την υπεράσπιση της προσφυγικών οικογενειών, για τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ενάντια στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, για την αλληλεγγύη στους ανθρώπους που αντιστέκονται στις αυτόνομες δημοκρατικές κουρδικές κοινότητες στη Ροχάβα της Συρίας.

Αποφασίσαμε για πρακτικούς λόγους οι συζητήσεις αυτές να πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χανίων και ενημερώσαμε τόσο τα θεσμικά όργανα του πολιτειακού ιδρύματος όσο και το φοιτητικό σύλλογο, ο οποίος ήταν θετικός στην διοργάνωση της συνάντησης στο χώρο του ΤΕΙ. Υποστηρίζουμε πως οι πανεπιστημιακοί χώροι οφείλουν να είναι ανοιχτοί στα κινήματα και τις συλλογικότητες της πόλης, σε κάθε πολιτική, κοινωνική, πολιτιστική συλλογική δράση που έχει μια πλαισίωση αντιρατσιστική, αντιφασιστική, κοινωνικής χρησιμότητας, υποστήριξης και αλληλεγγύης των μειονοτήτων, υποστήριξης ζητημάτων που αφορούν τα εργατικά κινήματα και τα κινήματα υποστήριξης των μεταναστών και των προσφύγων. Αυτή μας η βεβαιότητα προκύπτει από το γεγονός πως οι χώροι αυτοί είναι δάνειο των πόρων της διεθνικής εργατικής τάξης που παράγει τον κοινωνικό πλούτο σε αυτή τη χώρα και γι’ αυτό δε θα πρέπει να εξυπηρετούν μια εξειδικευμένη κατάρτιση που θα εξυπηρετεί την εκμετάλλευση, την υποτίμηση και την ένταση της ανθρώπινης εργασίας. Τα αμφιθέατρα, το εγκαταλειμμένο κτίριο Παπαδοπέτρου που το πολυτεχνείο επέλεξε να ερημώσει ώστε να χτισθούν ακριβώς δίπλα στα γραφεία των νεοναζί, η εγκαταλειμμένη Γαλλική σχολή που ενώ παραχωρήθηκε για παιδαγωγικούς σκοπούς σαπίζει σήμερα αναζητώντας μια κερδοφόρα αξιοποίηση για τον κόσμο των αφεντικών είναι ενδείξεις του πως οι ιεραρχίες των πανεπιστημιακών θεσμών στα Χανιά συχνά καταστέλλουν κάθε προσπάθεια συλλογικών αντιστάσεων και κριτικής σκέψης ενώ είναι πολύ πρόθυμες στο να αναπαράγουν αντικοινωνικές και ταξικές πολιτικές.

Η απάντηση των θεσμικών οργάνων για την παραχώρηση χώρου του ΤΕΙ ήταν αρνητική. Με αυτά τα δεδομένα αναλαμβάνουμε την ευθύνη της κατάληψης του αμφιθεάτρου του ΤΕΙ στη Χαλέπα για την Μεσογειακή Αναρχική Συνάντηση και καλούμε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο να συμμετέχει στις ανοιχτές και δημόσιες διαδικασίες της Συνάντησης για την διεθνιστική αλληλεγγύη, για την υποστήριξη των αντιπολεμικών και αντιφασιστικών κινημάτων, για την υποστήριξη των μεταναστών και των προσφύγων, για ένα κόσμο ισότητας και αλληλοβοήθειας.

Εκδηλώσεις στα Χανιά

Παρασκευή 16/ 10 Πορεία «Ενάντια στα σύνορα – No Borders

Σάββατο 17/ 10 Εκδήλωση/ Συζήτηση: Ο αγώνας για τη δημοκρατική αυτονομία στις κουρδικές περιοχές σήμερα. (εισηγητές: σύντροφοι από ελλάδα και τουρκία)

Κυριακή 18/ 10 Εκδήλωση/ Συζήτηση: H κατάσταση στην περιοχή της Κριμαίας και ο ρόλος της διεθνιστικής αλληλεγγύης» (εισηγητές: σύντροφοι από ελλάδα και εξωτερικό)

Αμφιθέατρο ΤΕΙ (Χαλέπα) 20: 00

Κατάληψη Rosa Nera ,

Rosanera.squat.gr Χανιά – Οκτώβρης 2015