Ποιων η δικαιοσύνη το δίκιο να δικάσει;

Στις 10 Μάρτη στα Χανιά δικάζονται 9 αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλης, για την Κατάληψη της Περιφέρειας το Φεβρουάριο του 2012. Η κατάληψη ήταν αποτέλεσμα μαζικών κινητοποιήσεων των κινημάτων, των σωματείων και της νεολαίας της πόλης ενάντια στα μέτρα υποτίμησης και απαξίωσης της ζωής και της εργασίας όλων μας. Τα δικαστήρια εντάσσονται στο πλαίσιο μιας «βιομηχανίας διώξεων» στα Χανιά ενάντια σε αγωνιζόμενους ανθρώπους από ψευδομάρτυρες και λακέδες του πολιτικού προσωπικού των αφεντικών και της ασφάλειας Χανίων. Θυμίζουμε απόσπασμα από κοινή δήλωση της Πρωτοβουλίας Διωκόμενων για τη Διαδήλωση στις 28/10/11 και την Κατάληψη της Περιφέρειας το Φλεβάρη του 2012:
«…Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο κόσμος του αγώνα. Συλλογικότητες, οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, αυτό-οργανωμένα εγχειρήματα, δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όποιον το έχει ανάγκη, καθώς και μεμονωμένοι αγωνιστές. Ένα σύνολο, το οποίο δεν αρκείται στο να μένει απαθές, αλλά επιλέγει να δρα (…) ο αγώνας ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι πια μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για μία ουσιαστική αλλαγή στις ζωές μας. Ο καθένας παλεύει με τον δικό του τρόπο για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Κύτταρο αυτού κόσμου είμαστε κι εμείς… Ενημερωνόμαστε πως σε βάρος μας έχουν σχηματιστεί αναδρομικά δικογραφίες από την ασφάλεια Χανίων στοχοποιώντας συγκεκριμένους κοινωνικοπολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους. Οι διώξεις αυτές δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που εξελίσσεται πανελλαδικά…»

Τα κατηγορητήρια ενάντια στους διαδηλωτές είναι μνημεία αστυνομικής γελοιότητας. Το παρεάκι που μαγείρεψε τις διώξεις, παραδέχεται πως οι διωκόμενοι συμμετείχαν σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις με μαζική συμμετοχή και στην συνέχεια επιλέγει μέσα από ένα «ποτ πουρί» όποιον και όποια είναι «γνωστοί στην υπηρεσία» (από τα κινήματα της πόλης, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους) ώστε να στήσει τις δίκες.
Οι διώξεις που στήνουν ασφάλεια και πρόθυμοι εισαγγελείς, ενάντια στους αγωνιζόμενους ανθρώπους στα Χανιά, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ποινικοποίησης των κινημάτων, της συλλογικής δράσης και των μορφών της εργατικής/ κοινωνικής διαμαρτυρίας στην πόλη, όπως ήταν οι διώξεις σε βάρος μαθητών την 28ηΟκτώβρη του 2010, αγωνιστριών/στων που στήριξαν την απεργία πείνας των 300 μεταναστών τον Φλεβάρη του 2011, κατοίκων του Αποπηγαδιού που αγωνίζονται για τη σωτηρία του βουνού από μεγάλες εταιρίες, αγωνιστών/στριών που συμμετείχαν στην ανακατάληψης του κτιρίου Παπαδοπέτρου.

Τα μέσα της ταξικής πάλης και τα μέσα αγώνα των κινημάτων, οι απεργίες, οι επισχέσεις εργασίας, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις στέγης, οι καταλήψεις εργασιακών χώρων, οι επανασυνδέσεις ρεύματος, οι πρακτικές παρεμπόδισης π.χ. μιας παράτας των αφεντικών ή μιας έλευσης απεργοσπαστών είναι κάποια από τα μίνιμουμ κατακτημένα, με αγώνες και αίμα, μέσα αγώνα. Δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα !!!
Αντίθετα. Όχι μόνο υπερασπιζόμαστε τα στοιχειώδη πολιτικά μέσα της ταξικής πάλης αλλά θα πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν και όσα μας χρωστάνε τα μεγάλα και μικρά αφεντικά από την υπεξαίρεση της εργασίας μας, από το χρόνιο πάγωμα και τις μειώσεις των μισθών μας, από τον εξαναγκασμό μας στην ανέχεια και την ανεργία. Θα κερδίσουμε τα στοιχειώδη που αφορούν τις υλικές μας ανάγκες: ότι αφορά τα συλλογικά δίκαια και τους καθημερινούς μας αγώνες στην εργασία, το μισθό, την ασφάλιση και τις συντάξεις, τη γενίκευση του ασύλου (τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών σε όλους τους κοινωνικούς χώρους). Αγωνιζόμαστε ενάντια στο εφήμερο και ιδιωτικό κέρδος των καταπιεστών και των πολεμοκάπηλων. Ούτε ένα βήμα πίσω λοιπόν στους αγώνες με όραμα το ξεπέρασμα της ταξικής κοινωνίας, για το πέρασμα σε ένα κόσμο ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.

Η μαχητική αλληλεγγύη μας στις διώξεις των διαδηλωτών είναι αυτονόητη. Κατηγορούμενοι για μας είναι τα αφεντικά για την υποτίμηση της ζωής μας, και συνένοχοι τους είναι και τα «καλόπαιδα» της ασφάλειας Χανίων που δηλώνουν οπαδοί και ψηφοφόροι του νεοναζιστικού κόμματος, λάτρεις δηλαδή των πρακτικών του Ολοκαυτώματος και των ταγμάτων ασφαλείας, αυτοί που συνεργάστηκαν με τους φασίστες για να συγκαλύψουν τα ρατσιστικά χτυπήματα και για να χτυπήσουν τα εργατικά και τα κοινωνικά κινήματα της πόλης. Υπόλογοι στην κοινωνία είναι αυτοί που στήσανε τις διώξεις, οι νεοναζί ασφαλίτες/ αξιωματικοί της ασφάλειας Χανίων που έχουν βασανίσει και απειλήσει ανθρώπους των κινημάτων, και έκαναν πλάτες στους χρυσαυγίτες στις 7 Δεκέμβρη του 2009 και στις 25 Μάρτη του 2012, οι ασφαλίτες και οι αξιωματικοί που κακοποίησαν μαθήτριες και μαθητές στα Χανιά, μετά την πορεία στις 17 Νοέμβρη του 2015.

-Καμία δίωξη στους 9 για την κατάληψη της περιφέρειας το Φλεβάρη του 2012
Καμία ειρήνη με τα αφεντικά, να διαδηλώνεις, να μιλάς, να γελάς, να κινδυνεύει η Ελ.Ας.
Αγώνας ταξικός, αντιφασιστικός, να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας ζωές!

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, 18:30, στην Πλατεία της Αγοράς.

Όλες και Όλοι την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, 10 το πρωί στα Δικαστήρια , όπου καλούνται να δικαστούν οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές για την κατάληψη του 2012 στο κτίριο της περιφέρειας Χανίων.