Ανοιχτό κάλεσμα για συνδιοργάνωση κινητοποίησης στη Βάση της Σούδας

Ανοιχτό κάλεσμα για συνδιοργάνωση κινητοποίησης στη Βάση της Σούδας
Την Τρίτη 2 Ιουλίου συνήλθε όπως και κάθε βδομάδα στις 8:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων το ανοιχτό συντονιστικό των Χανίων ενάντια στα χημικά, και αποφάσισε τα παρακάτω.
Με βάση τις φειδωλές πληροφορίες που λαμβάνουμε, καθώς όλοι οι επίσημοι φορείς και η κυβέρνηση παίζουν κρυφτό με τους πολίτες, το πείραμα της υδρόλυσης των χημικών του πολέμου στη Συρία μπαίνει στην τελευταία φάση του, με την άμεση φόρτωσή τους στο Cape Ray από την Ιταλία και τον απόπλου του από το λιμάνι της Καλαβρίας σε λίγες ημέρες. Στη διαδικασία αυτή, που θα συμμετέχει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ καθώς και ένα ελληνικό υποβρύχιο, ενεργό ρόλο θα παίξει και η ΝΑΤΟϊκήβάση της Σούδας.
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας ενάντια στην οριστική υποβάθμιση της κλειστής θάλασσας της Μεσογείου και στη μελλοντική νομιμοποίηση τέτοιου είδους πειραμάτων.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ άμεση κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την προσεχή εβδομάδα. Η φύση της κινητοποίησης θα καθοριστεί από τη συμμετοχή και τη διάθεση του κόσμου. Γι αυτό,
ΚΑΛΟΥΜΕ την επόμενη Τρίτη 8 Ιουλίου στις 8:30 μμ σε ανοιχτή συνέλευση όλους τους κατοίκους, τα κινήματα και τους φορείς των Χανίων να προσέλθουν στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με αντικειμενο τη συνδιοργάνωση και συντονισμό της κινητοποίησης αυτής στη ΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας. Η κινητοποίηση αυτή προτείνεται να γίνει ΑΜΕΣΑ μετά τη συνέλευση. Το συντονιστικό Χανίων προτείνει τον αποκλεισμό της στρατιωτικής βάσης εώς ότου το πείραμα εις βάρος της υγείας και της οικονομίας όλης της Μεσσογείου σταματήσει.
Καλούμε όλους τους φορείς, συντονιστικά και κινήματα της Κρήτης είτε να παραβρεθούν είτε να διοργανώσουν σχετική συζήτηση στην πόλη τους προκειμένου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους σε αυτή την κινητοποίηση.
Καλούμε επίσης σε πανελλαδική συστράτευση και ενεργό συμμετοχή στην κινητοποίηση αυτή, η οποία τονίζουμε θα πρέπει να είναι άμεση μετά τη συνάντηση της Τρίτης. Η φυσική σας παρουσία είναι απαραίτητη, καθώς και η αλληλεγγύη σας.
Θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός θα πρέπει να πάρει πανευρωπαϊκή διάσταση, και συνεπώς το κέντρο του αγώνα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να είναι άλλο από το κέντρο των επιχειρήσεων. Γι’ αυτό προτείνουμε τον αποκλεισμό της βάσης στη Σούδα σε αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα προκειμένου να αποτρέψουμε τον απόπλου του Cape Ray και να σταματήσουμε το πείραμα της υδρόλυσης. Σύμφωνα και με προηγούμενες αποφάσεις μας, θα στηρίξουμε την εν πλω διαμαρτυρία που σχεδιάζεται από συναγωνιστές μας όταν αυτή πραγματοποιηθεί. Ως συντονιστικό Χανίων δεν έχουμε πάρει απόφαση για άλλη δράση επί του παρόντος, ούτε συνδιοργανώνουμε κάποια πορεία στην Αθήνα ή αλλού, όπως έχει γραφτεί πρόσφατα σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Ανοιχτό συντονιστικό Χανίων ενάντια στα χημικά