Άμεση απελευθέρωση της Κοζάν Νιχαγιέτ

Τα κράτη οι μόνοι τρομοκράτες

Το Σάββατο 8/2/2014 δύο άντρες της ασφάλειας Ηρακλείου συνέλαβαν στο σπίτι της στο Ηράκλειο την κουρδικής καταγωγής λαϊκή αγωνίστρια Κοζάν Νιχαγιέτ (Ρόζντα), κατόπιν ενεργοποίησης διεθνούς εντάλματος, και την οδήγησαν στα κρατητήρια της ασφάλειας. Το πρωί της Δευτέρας 10/2/2012, η εισαγγελέας αποφάσισε την κράτησή της στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου, σε αναμονή της δίκης για την έκδοσή της ή όχι στην Τουρκία.

Η Κοζάν Νιχαγιέτ διώκεται από τις τουρκικές αρχές αποκλειστικά για την πολιτική δράση που ανέπτυξε στην Τουρκία. Στα δεκατέσσερα  χρόνια που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, δεν έχει βλάψει κάποιον άνθρωπο και είναι παρούσα με συνέπεια στους αγώνες διεκδίκησης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, αντίθετα με το προφίλ της «τρομοκράτισσας» που αναπαράγουν τα μ.μ.ε.

Η σύλληψή της από την ελ.ας έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες συλλήψεις πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία ,τα τελευταία 34 χρόνια (από το πραξικόπημα του Εβρέν το 1980),με σκοπό την έκδοσή τους στο τουρκικές αρχές. Πρόκειται για πολιτικούς ακτιβιστές, κοινωνικούς αγωνιστές και συνδικαλιστές οι οποίοι διώκονται από τις φασιστικές τουρκικές κυβερνήσεις με στόχο την σωματική και ψυχική τους εξόντωση στις «περίφημες» τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας (λευκά κελιά) ύστερα από μία σειρά βασανιστηρίων.

Το ελληνικό κράτος που παρέχει με το σταγονόμετρο πολιτικό άσυλο σε πρόσφυγες των οποίων κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους, τους τελευταίους μήνες εντείνει το  κυνήγι αυτών. Συμπτωματικά την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος ζητά απ τo τουρκικό την έκδοση του κεφαλαιοκράτη Α. Φιλιππίδη. Βλέπουμε ότι οι κατά τα άλλα εχθρικές σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας παραμερίζονται στα πλαίσια των κοινών πολιτικών συμφερόντων των εξουσιαστών. Η παραχώρηση ασύλου στους πολιτικούς πρόσφυγες απ’ το ελληνικό κράτος δεν έχει πάντα κάποιου είδους ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αφορά ακόμα και τη χρησιμοποίηση των ανθρώπων αυτών για διακρατικά συμφέροντα.

Για τα κράτη όλοι εμείς αποτελούμε εν δυνάμει τρομοκράτες, ανήκουμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αφού στόχος μας είναι η διάλυση του αστικού-νομικού πολιτισμού τους και η προώθηση των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων στο όραμα μιας κοινωνίας ισότητας κι ελευθερίας. Η μόνη απάντησή τους είναι η άγρια καταστολή των αγωνιστών.

 

Σε Ελλάδα, Τουρκία και παντού εχθρός είναι τα κράτη, ο καπιταλισμός και ο φασισμός

Σ’ αυτό το βρώμικο παιχνίδι εμείς προάγουμε την διεθνή αλληλεγγύη σε όσους αντιστέκονται ενάντια στην εξαθλίωση της ζωής τους

Αλληλεγγύη στους τούρκους και κούρδους  πολιτικούς πρόσφυγες

Άμεση απελευθέρωση της Κοζάν Νιχαγιέτ