Αντιπληροφόρηση και όχι παραπληροφόρηση

Το περασμένο Σαββάτο 19 Οκτώβρη, από τις 11 το πρωί, μοιράζαμε κείμενα και αφισοκολλούσαμε στο κέντρο της πόλης κάλεσμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους αγωνιστές του Αποπηγαδιού ενάντια στη λεηλασία της γης.

Στη διασταύρωση των δρόμων “Δημοκρατίας” και “Ελ Βενιζέλου” τρια δικυκλιστικά όργανα της τάξης μας πλησίασαν με εμφανή σκοπό να συλλάβουν έναν από εμάς. Η κατηγορία ήταν, ότι υπήρχε δικαστική απόφαση σε βάρος του, χωρίς να μας δείξουν κάποιο ένταλμα και χωρίς να γνωρίζουν τίποτα παραπάνω. Για την προσαγωγή τελικά του συντρόφου στήθηκε άμεσα, μία “θεαματική” κινητοποίηση της ελ.ας με περίπου δέκα μηχανές και ασφαλίτικα, διακοπή της κυκλοφορίας, χειροπέδες δεμένες πισθάγκωνα και αποχώρηση με επιδεικτικά “μπαντιλίκια”. Φυσικά όπως ήδη όλοι γνωρίζαμε δεν εκρεμμούσε τίποτα σε βάρος του συντρόφου μας, και αφέθηκε ελεύθερος εντός πέντε λεπτών.

Τώρα προκύπτει το ερώτημα γιατί επέλεξαν την ώρα της αφισοκόλλησης για την προσαγωγή του συντρόφου ενώ ξέρουν πολύ καλά που μπορούν να μας βρουν την πάσα ώρα.

Είναι η “αθώα” άγνοια των συγκεκριμένων αστυνομικών ότι πραγματικά δεν εκρεμούσε κάτι σε βάρος μας, είναι ο υπερβάλλων ζήλος “μεμονομένων” αστυνομικών απέναντι στους “αναρχοκομουνιστάς”, ή είναι κεντρική γραμμή των μπάτσων να τραμπουκίζουν στοχοποιημένα άτομα που σταθερά συμμετέχουν σε κινηματικές δράσεις;

θα είμαστε έξω από τα δικαστήρια αύριο 23/10 αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους αγωνιστές.