Κάλεσμα των 8 διωκόμενων αγωνιστών

     Στις 29 Ιουνίου του 2011, ημέρα της ψήφισης στη βουλή του “Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος”, σύσσωμη η κοινωνία βρέθηκε σε δρόμους και πλατείες αρνούμενη να νομιμοποιήσει ηθικά αποφάσεις που παίρνονται για αυτήν χωρίς την συναίνεσή της. Αποφάσεις που την καταδικάζουν σε αργό θάνατο, από τους εκπροσώπους ενός ανήθικου -κατ” επίφαση αντιπροσωπευτικού- κλεπτοκρατικού συστήματος. Αποφάσεις που πάρθηκαν παράλληλα με το μακελειό της πλατείας Συντάγματος, με το όργιο καταστολής και απρόκλητης βίας από τα δολοφονικά τάγματα των ΜΑΤ, απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Στα Χανιά, όπως και σε άλλες πόλεις της επικράτειας, η οργή και η αγανάκτηση του λαού ξέσπασε και πάνω στα πολιτικά γραφεία των εκπροσώπων της τότε συγκυβέρνησης. Είναι γνωστό πως οι ανήθικοι βάζουν τα γραφεία τους πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Ήταν επόμενο να θελήσουν να ξεπλύνουν τις αμαρτίες τους παριστάνοντας τα θύματα, σπιλώνοντας συλλήβδην τις λαϊκές αντιδράσεις ως εγκληματικές ενέργειες “κάποιων αγνώστων”.

     Μήνες μετά, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες που κατέληξαν σε μια δικογραφία-έκτρωμα. Μια δικογραφία που ενώ παραδέχεται πως δεν μπόρεσε να βρει ποιοι μπήκαν στα βουλευτικά γραφεία, διώκει 8 πολίτες με την γελοία κατηγορία της απλής συμμετοχής τους στην πορεία, συνεπικουρούμενη από υλικό καμερών που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές! Από όλους τους διαδηλωτές εκείνης της ημέρας, 8 πολίτες βρέθηκαν να κατηγορούνται για την ίδια και τη μόνη πράξη που έκαναν και χιλιάδες συνδιαδηλωτές τους: για το ότι δηλ συμμετείχαν στην πορεία!

      Εμείς οι 8 “τυχεροί” κατηγορούμενοι/ες δηλώνουμε πως πράγματι συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις χιλιάδων συμπολιτών μας την ημέρα της ψήφισης του “Μεσοπρόθεσμου”. Δηλώνουμε πως πορευτήκαμε το πρωί της ημέρας αυτής μαζί με άλλους 3.000 κατοίκους αυτής της πόλης, ανταποκρινόμενοι και μεις οι ίδιοι ως εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, στο γενικό απεργιακό κάλεσμα της ΓΣΕΕ και άλλων κοινωνικών φορέων. Πως βρεθήκαμε με ανθρώπους κάθε ηλικίας και ιδιότητας το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην πλατεία της Αγοράς, μοιραζόμενοι την ίδια αγανάκτηση για την βίαιη και άδικη ανατροπή της ζωή μας από την πολιτική που “εγκρινόταν” την ίδια ώρα στα έδρανα της βουλής – και από τους κοινοβουλευτικούς “αντιπροσώπους” του νομού μας. Δηλώνουμε πως ήμασταν παρόντες και παρούσες με την ψήφο μας στην πρωτόγνωρη αμεσοδημοκρατική διαδικασία, με την οποία πάνω από 1.000 συμπολίτες μας αποφάσισαν να ξανακατέβουν στους δρόμους της πόλης.

      Δεν έχουμε παρά να επιβεβαιώσουμε τα λαγωνικά της Ασφάλειας Χανίων και να καλέσουμε τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν και οι ίδιοι/ες σε κείνες τις κινητοποιήσεις, κάθε άνθρωπο που -είτε ήταν εκεί, είτε δεν ήταν- αντιλαμβάνεται την αδικία και την μεθόδευση αυτής της δίωξης προς το πρόσωπό μας, κάθε δημοκρατικό σύλλογο και φορέα, να μας σταθούν αλληλέγγυα σε αυτή τη μάχη. Να ορθώσουμε από κοινού το ανάστημά μας στην βιομηχανία διώξεων (36 πολίτες από 4 διαφορετικές κοινωνικές διαμαρτυρίες) που έχει στηθεί σε αυτήν την πόλη και θέλει να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης αυτής της κοινωνίας απέναντι στους δυνάστες της, απέναντι σε κείνους που της κλέβουν το μέλλον και την αξιοπρέπεια.

  Συλλογικότητες, σωματεία και φορείς των Χανίων, καλούν την τοπική κοινωνία σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια την Παρασκευή, 22 Μάρτη και 10:30πμ, όπου οι 8 διωκόμενοι καλούνται για ανάκριση, για να δοθεί μια δυναμική και συλλογική απάντηση στις μεθοδεύσεις για τον περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.