Ποιων η δικαιοσύνη, το δίκιο να δικάσει;

«…Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο κόσμος του αγώνα. Συλλογικότητες, οργανώσεις, πρωτοβάθμια σωματεία, αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, δομές αλληλεγγύης και υποστήριξης σε όποιον το έχει ανάγκη, καθώς και μεμονωμένοι αγωνιστές.  Ένα σύνολο, το οποίο δεν αρκείται στο να μένει απαθές, αλλά επιλέγει να δρα και να προπαγανδίζει συνεχώς, πως ο αγώνας ενάντια σε αυτό το σύστημα είναι πια μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για μία ουσιαστική αλλαγή στις ζωές μας. Ο καθένας παλεύει με τον δικό του τρόπο για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Κύτταρο αυτού κόσμου είμαστε κι εμείς… Ενημερωνόμαστε πως σε βάρος μας έχουν σχηματιστεί αναδρομικά δικογραφίες από την ασφάλεια Χανίων στοχοποιώντας συγκεκριμένους κοινωνικοπολιτικούς και συνδικαλιστικούς χώρους. Οι διώξεις αυτές δεν είναι κάτι το μεμονωμένο. Εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο που εξελίσσεται πανελλαδικά…»

Απόσπασμα από την κοινή δήλωση της Πρωτοβουλίας Διωκόμενων για τη Διαδήλωση στις 28/10/11 και την Κατάληψη της Αντιπεριφέρειας το Φλεβάρη του 2012

Το κατηγορητήριο ενάντια στους διαδηλωτές είναι ένα ακόμα αυθεντικό μνημείο αστυνομικής γελοιότητας. Το παρεάκι που μαγείρεψε τις διώξεις, παραδέχεται πως οι διωκόμενοι συμμετείχαν σε μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και καταλήψεις με μαζική συμμετοχή και στην συνέχεια επιλέγει μέσα από ένα «ποτ πουρί» όποιον και όποια είναι «γνωστοί στην υπηρεσία» (από τα κινήματα της πόλης, τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους) ώστε να στήσει δίκες. Ενδιαφέρον και ενδεικτικό του επιπέδου των κατήγορων είναι και το εξής: στην αναφορά τους για την παρέμβαση των κινημάτων στην παράτα των αφεντικών στις 28/10/11, οι κατήγοροι μπάτσοι μιλάνε για εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου του 1941!!! Ας τους ενημερώσει κάποιος εκεί στην ασφάλεια Χανίων πως οι αγαπημένοι τους φασίστες ηγέτες της εποχής των ολοκληρωτισμών, επεκτείνανε την παγκόσμια ανθρωποσφαγή στα Βαλκάνια το ’40 και όχι το ΄41, να ξέρουν τουλάχιστον τα βασικά…

Οι διώξεις που στήνουν ασφάλεια και πρόθυμοι εισαγγελείς, ενάντια στους διαδηλωτές στα Χανιά, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ποινικοποίησης των κινημάτων, της συλλογικής δράσης και των μορφών της εργατικής/ κοινωνικής διαμαρτυρίας. Ενδεικτικά: οι διώξεις σε βάρος μαθητών την 28η Οκτώβρη του 2010, αγωνιστριών/στων που στήριξαν την απεργία πείνας των 300 μεταναστών τον Φλεβάρη του 2011, κατοίκων του Αποπηγαδιού που αγωνίζονται για τη σωτηρία του βουνού από μεγάλες εταιρίες, αγωνιστών/στριών που συμμετείχαν στην ανακατάληψης του κτιρίου Παπαδοπέτρου.

 Παράλληλα με την υποτίμηση της εργασίας και της ανθρώπινης ζωής, οι εκμεταλλευτές επιχειρούν την παρανομοποίηση των μέσων πάλης των «από κάτω». Αφού τα αφεντικά κατάφεραν μες στη γενική αδιαφορία να νομιμοποιήσουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα για το μεταναστευτικό πληθυσμό της εργατικής τάξης, τώρα η υποτίμηση πέφτει όλο και πιο βαριά και στους ντόπιους: εξαθλίωση, κατάργηση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και σιγά σιγά υπονόμευση και των πολιτικών δικαιωμάτων: κατάργηση του ασύλου, επίθεση στις καταλήψεις , επιστράτευση στις απεργίες που κρίνονται «παράνομες», ΕΔΕ σε δημόσιους υπάλληλους αν ασχολούνται με τα πολιτικά, ξύλο και συλλήψεις ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ επειδή μπήκαν στο υπουργείο εργασίας.

Ενάντια στην επίθεση των αφεντικών (εθνικές και υπερεθνικές εργοδοτικές ενώσεις μεγάλων και μικρών αφεντικών) και των λακέδων τους (πολιτικό προσωπικό, στημένοι δημοσιογράφοι, μπάτσοι και φασίστες)  στέκονται τα κινήματα, οι απεργίες, οι επισχέσεις εργασίας, οι διαδηλώσεις, οι καταλήψεις στέγης, οι καταλήψεις εργασιακών χώρων, οι επανασυνδέσεις ρεύματος, οι πρακτικές παρεμπόδισης π.χ. μιας παράτας ή μιας έλευσης απεργοσπαστών. Αυτά είναι κάποια από τα μίνιμουμ κατακτημένα,  με αγώνες και αίμα, μέσα αγώνα. Δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα !!!

Αντίθετα. Όχι μόνο υπερασπιζόμαστε τα στοιχειώδη πολιτικά μέσα της ταξικής πάλης αλλά θα πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν και όσα μας χρωστάνε τα μεγάλα και μικρά αφεντικά από την υπεξαίρεση της εργασίας μας, από το χρόνιο πάγωμα και τις μειώσεις των μισθών μας, από τον εξαναγκασμό μας στην ανέχεια και την ανεργία. Θα κερδίσουμε τα στοιχειώδη που αφορούν τις υλικές μας ανάγκες: ότι αφορά τα συλλογικά δίκαια και τους καθημερινούς μας αγώνες στην εργασία, το μισθό, την ασφάλιση και τις συντάξεις, το δικαίωμα στη στέγαση με ρεύμα και θέρμανση για όλους και όλες, ντόπιους και μετανάστες. Επαναδιεκδούμε τη γενίκευση του ασύλου (τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών σε όλους τους κοινωνικούς χώρους), τη δίκαιη παραγωγή των αγαθών χωρίς αφεντικά και  κερδοσκόπους, να ξαναδώσουμε νόημα στη χαρά της συλλογικής ζωής,  στην έγνοια για το περιβάλλον και τις μελλοντικές γενιές. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο εφήμερο και ιδιωτικό κέρδος των καταπιεστών και των πολεμοκάπηλων. Και θα το κάνουμε χωρίς να υποχωρούμε ούτε ένα βήμα πίσω στους αγώνες για το ξεπέρασμα της ταξικής κοινωνίας, για το πέρασμα σε ένα κόσμο ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης και ελευθερίας, χωρίς εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.

Η αλληλεγγύη μας στις διώξεις των διαδηλωτών είναι αυτονόητη. Κατηγορούμενοι για μας είναι τα αφεντικά για την υποτίμηση της ζωής μας, και συνένοχοι τους  είναι και τα «καλόπαιδα» της ασφάλειας  που δηλώνουν οπαδοί και ψηφοφόροι του Δένδια ή του Μιχαλολιάκου, λάτρεις των πρακτικών του Ολοκαυτώματος, που συνεργάζονται με τους φασίστες πότε για να συγκαλύψουν τα ρατσιστικά χτυπήματα και πότε για να χτυπήσουν τα εργατικά και κοινωνικά κινήματα της πόλης.

Αν κάποιοι είναι υπόλογοι στην κοινωνία, αυτοί είναι το οι νεοναζί ασφαλίτες/ αξιωματικοί της ασφάλειας Χανίων που έχουν βασανίσει και απειλήσει ανθρώπους των κινημάτων (στις 25 Μάρτη 2012).

Καμία δίωξη στους 9 για την κατάληψη της περιφέρειας (Φλεβάρης 2012) και στους 11 για την πορεία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2011

Καμία ΕΔΕ/πειθαρχική δίωξη στους δημόσιους υπάλληλους που εμπεριέχονται στις δικογραφίες.

Να διαδηλώνεις, να μιλάς, να γελάς, να κινδυνεύει η Ελ.Ας.

Εμπρός να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες μας ζωές, αγώνας ταξικός αντιφασιστικός!

Συγκέντρωση και πορεία, Τρίτη 5/2, 7μ.μ , στην πλατεία της αγοράς.

Όλες και Όλοι την Πέμπτη 7/2, 9 π.μ., στα Δικαστήρια , όπου καλούνται οι διαδηλωτές της 28/10/11 για να απολογηθούν στα πλαίσια της προανακριτικής διαδικασίας.

Κατάληψη Rosa Nera

Φλεβάρης 2013