ΕΥΡΥ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ (…και όχι μόνο)

 

Τα ΜΜΕ επιχείρησαν να “κρύψουν” το πανελλαδικό μέγεθος, τα στοιχεία πολιτικοποίησης, το λόγο και τα μηνύματα των πρωινών μαθητικών πορειών της 6ης Δεκέμβρη του 2010. Παράλληλα “έκρυψαν” το γεγονός πως οι απογευματινές πορείες στις περισσότερες πόλεις, χτυπήθηκαν με “απαγορευμένα” δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μόλις στο ξεκίνημα τους. Είναι σαφές πως κράτος και ΜΜΕ κινήθηκαν βάσει ενός κεντρικού πολιτικού σχεδίου απαγόρευσης και υποβάθμισης της διαμαρτυρίας της 6ης Δεκεμβρίου. Το σχέδιο του υπουργείου προστασίας των αφεντικών απέτυχε. Σε όλη τη χώρα, χιλιάδες άνθρωποι οργανώθηκαν και συμμετείχαν σε διαδηλώσεις με πολιτικές συγκρούσεις, συνθήματα και λόγο γύρω από την κρατική καταστολή, τη συνεχή υποβάθμιση της ζωής και της εργασίας, την παιδεία, τις ταξικές ανισότητες και την ανάγκη ανάδυσης της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Χαρακτηριστικό γεγονός μιας φασιστικής πολιτικής βούλησης, είναι πως η ελ.ας επιτέθηκε βάσει σχεδίου και χωρίς καμία πρόκληση, σε συγκέντρωση μνήμης στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα ανδρείκελα των ΜΑΤ επιχείρησαν μάλιστα ανεπιτυχώς να καταστρέψουν το μνημείο του δολοφονημένου παιδιού.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διαδήλωσαν με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα στους δρόμους. Οι αγώνες τους είναι όφελος όλων των καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Διαφαίνεται πλέον πως οι διαδικασίες οργάνωσης και εσωτερικής δημοκρατίας των αποφάσεων των μαθητών δεν μπορούν να απειληθούν από τις στρατηγικές των πολιτικών κέντρων αποφάσεων, ούτε από τη βία των μηχανισμών καταστολής.

….ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Στα Χανιά, μια σειρά από γεγονότα τον τελευταίο χρόνο, δείχνουν τα αποτελέσματα των κεντρικών πολιτικών αποφάσεων όπως και της τάσης της ελ.ας να αυτονομεί τη δράση της πέρα από τα όρια κάθε κοινωνικού και θεσμικού ελέγχου. Και εξηγούμαστε με λίγα μόνο από τα πρόσφατα παραδείγματα:

ΒΕΝΤΕΤΑ

Η μαθητική διαμαρτυρία φαίνεται πως αντιμετωπίζεται με όρους βεντέτας από την διεύθυνση της ασφάλειας, μετά τη μαθητική διαδήλωση στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη, πρόσωπο από την ιεραρχία της χανιώτικης ελ.ας πίεζε τα ΜΑΤ να προκαλέσουν τους μαθητές. Αργότερα, στην οδό Δημοκρατίας διαδηλωτές, κυρίως φοιτητές και μαθητές γυμνασίου – λυκείου ανασυγκροτούνται σε αλυσίδες (μετά από κάποιο πετροπόλεμο και νερατζοπόλεμο) για να επιστρέψει η πορεία στην πλατεία αγοράς. Τότε τα ΜΑΤ και μια ομάδα από κουκουλοφόρους ασφαλίτες επιτίθενται κραυγάζοντας: “Τώρα θα δείτε τι θα πει φάλαγγα, θα σας περάσουμε από φάλλαγγα, θα σας γαμήσουμε” και βρισιές αναλόγου επιπέδου. Η αλλοφροσύνη στο πρόσωπο τους όταν χτυπούσαν φοιτητές ή παιδιά 14 χρονών ήταν χαρακτηριστική. Το μίσος αυτών των γελοίων, ενάντια σε 13χρονα και 15χρονα παιδιά εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία και αποτελεί πλέον θέμα συζήτησης σε όλες τις μαθητικές και πολιτικές κοινότητες. Από όλους τους προσαχθέντες μαθητές κατηγορούνται, προφανώς με ρατσιστικά κριτήρια, οι δύο ανήλικοι που έχουν μεταναστευτική καταγωγή, οι γονείς τους (!!!) όπως και ένας εκπαιδευτικός που προσπάθησε να υπερασπιστεί με το λόγο του, τους συλληφθέντες μαθητές.

ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Υποτίθεται πως εκκρεμεί ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που στην περσινή πορεία της 7ης Δεκέμβρη εμφανίστηκαν με κουκούλες να προκαλούν τους διαδηλωτές. Στη χθεσινή πορεία εθεάθη κουκουλοφόρος να πετάει πέτρες, ο οποίος αργότερα στην πορεία έβγαλε την κουκούλα του και πήγε και έκατσε με άλλους ασφαλίτες. Υπήρχαν γύρω στους 10 άνδρες της ασφάλειας με κράνη, full-face κουκούλες και μαύρα γυαλιά που ακολουθούσαν συνεχώς την πορεία, φωτογράφιζαν, απειλούσαν και χτυπούσαν τη διαδήλωση. Η ομάδα σύλληψης εμφανίζεται επίσης κουκουλωμένη, κρατώντας πτυσσόμενα σιδερένια γκλόμπ που “δεν προβλέπονται”, όπως και άλλα γκατζετάκια σαδιστικών βασανιστηρίων που δεν αναρωτιόμαστε σε τι χρησιμεύουν.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Σημαντικό ρόλο σε όλες αυτές τις διαδικασίες της ελ.ας Χανίων φαίνεται να έχει και μια συγκεκριμένη ομάδα μελών της χρυσής αυγής. Χαρακτηριστικό είναι πως σε άλλη πορεία, σε σύλληψη συντρόφου με κοινωνική δράση, οι άνδρες της ελ.ας επιδείκνυαν νεοναζιστικά έντυπα αφήνοντας τα στο χώρο κράτησης του. Ο σύντροφος κατηγορείται με ψευδείς κατηγορίες και μάρτυρας κατηγορίας είναι (τι έκπληξη) ένας από τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς της περσινής πορείας, για τον οποίο υποτίθεται ότι εκκρεμεί ΕΔΕ. ΔΙ.ΑΣ

Το ζήτημα μιας βεντέτας ανάμεσα στους έφηβους και την ελ.ας της πόλης σχετίζεται και με ερωτήματα γύρω από ενδεχόμενο δόλο στο θάνατο μαθητή κατά τη διάρκεια καταδίωξης από τους ΔΙ.ΑΣ. Η ελ.ας επιχειρεί να θάψει το θέμα, καθώς φαίνεται πως άνδρας των ΔΙ.ΑΣ είχε απειλήσει στο παρελθόν το νεαρό, ενώ ο αστυνομικός που τον καταδίωξε πανηγύριζε στην ασύρματη επικοινωνία όταν είδε το νεαρό να πέφτει. Στον πατέρα του νεκρού παιδιού ασκήθηκε πίεση ώστε να υπογράψει ότι δεν θα ανακινήσει κάποιο νομικό ζήτημα ενάντια στους άνδρες της ελ.ας. Επίσης γίνονται ευρύτερα γνωστές και οι προσπάθειες εκφοβισμού μαρτύρων και φίλων του παιδιού, φτάνοντας στα όρια την ανοχή απέναντι στην αυθαιρεσία της αστυνομικής ασφάλειας Χανίων.

….σε μια εποχή γενικευμένων απολύσεων, τα σώματα ασφαλείας κάνουν μαζικές προσλήψεις…

….στα Χανιά επιχειρείται η καταστολή των κινημάτων και της διαμαρτυρίας….

…..στα Χανιά οργανωμένος πυρήνας νεοναζιστών αστυνομικών – μελών της χρυσής αυγής λειτουργούν με την κάλυψη της αστυνoμικής Δ/νσης και ανεβάζουν τον πήχη της βαρβαρότητας……………

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΜΑΘΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ.

 

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ(Μάρκου Μπότσαρη),

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13/12/2010, στις 6:00 μ.μ.

Κατάληψη Ρόζα Νέρα