ΕΞΩ ΟΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΙ

Το απόγευμα της Τρίτης, 9-3, 15 νεοναζί βγήκαν ξεδιάντροπα να μοιράσουν φυλλάδια μίσους στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία της Αγοράς. Εμφανίστηκαν προκλητικά, με στρατιωτικού τύπου περιβολή, φοβερίζοντας και τραμπουκίζοντας τον κόσμο που δεν ήθελε να πάρει το εθνοκαθαρτικό τους υλικό. Η δημόσια αυτή εμφάνισή τους, ύστερα από μήνες επιθέσεων στα σκοτάδια, στάθηκε αφορμή για να σπάσει η κοινωνία το νοσηρό κλίμα βαρβαρότητας στο οποίο επιχειρούν μεθοδικά μια χούφτα νεοναζί να εγκλωβίσουν αυτήν την πόλη.

Μέσα σε λίγη ώρα, πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα στην πλατεία της Αγοράς για να μπορέσουν να δουν και να μάθουν επιτέλους ποιοι είναι αυτοί που “παίζουν” με σβάστικες, μαχαίρια και λοστάρια όλο αυτό τον καιρό. Περαστικοί, περίοικοι, θαμώνες, άτομα από διάφορους πολιτικούς χώρους, καθώς και πλήθος ατόμών που δεν ανήκουν σε κανένα πολιτικό χώρο αλλά απεχθάνονται τον φασισμό, είδαν τους διαβόητους χρυσαυγίτες να εξυβρίζουν με λύσσα, να απειλούν και να τραβάνε μαχαίρι για να επιβεβαιώσουν μπροστά στα μάτια όλων τον συμμορίτικο και εγκληματικό χαρακτήρα της “οργάνωσής” τους. Η αγανάκτηση του κόσμου ήταν τέτοια, που οι ναζί λίγο μετά την επίδειξη τραμπουκισμού αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή. Μερικοί πρόλαβαν να το σκάσουν, οι υπόλοιποι εφτά κρύφτηκαν έντρομοι σε ένα μαγαζί, όπου πολιορκήθηκαν για έξι ώρες από τους συγκεντρωμένους.

Από ‘κει και πέρα η ιστορία συνεχίστηκε στα δικαστήρια, αφού αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν εναντίον των νεοναζί για απειλή και εξύβριση, καθώς και για το ότι ένας τους τράβηξε μαχαίρι. Η αστυνομία παραδεχόμενη ότι “διεξήγε πλημμελή έλεγχο”(!), φυσικά δεν βρήκε κανένα μαχαίρι. Όπως δεν βρήκε και την σιδερογροθιά με την οποία απείλησε ομοϊδεάτης των 7 τους συγκεντρωμένους κατά την διάρκεια του αποκλεισμού τους από τους τελευταίους.

Και ενώ η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αναγνωρίσει τους συλληφθέντες (ένας από τους οποίους έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας ΛΑΟΣ) ως μέλη και φίλους της, το δικαστήριο της Παρασκευής 12-3, δεν δεχόταν να γίνει οποιαδήποτε αναφορά στις εγκληματικές ενέργειες των νεοναζί στην πόλη, ούτε δέχθηκε ως στοιχεία φωτογραφίες αναρτημένες από τους ίδιους τους κατηγορούμενους, στις οποίες ποζάρουν με όπλα και μαχαίρια στα χέρια. Να σημειώσουμε εδώ ότι ένας από τους μάρτυρες δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα 5 λεπτά μόλις αφού παρέδωσε αυτά τα στοιχεία στην αστυνομία.

Ύστερα από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις, η κοινωνία των Χανίων οφείλει να δώσει μαζικό παρόν σήμερα Τρίτη, 9 το πρωί στα δικαστήρια, έτσι ώστε να μην αφεθεί κανένα περιθώριο αμφιβολίας σε κανέναν για το ότι ο λαός δεν ξεχνά….

Αντιφασιστική Πρωτοβουλία